videó

4 perces

Elárulta az elemző, mi kell ahhoz, hogy ne törjön meg Magyar Péter lendülete

A DK szerint pártjuk maradt az egyetlen értelmezhető baloldali erő. Kunhalmi Ágnes viszont úgy látja, az egész hazai baloldal nehéz helyzetben van. A két politikus ezekről Egyenes Beszéd című műsorunkba beszélt. Az LMP-s Keresztes László Lóránt pedig a Magyar Hangnak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy a választók megüzenték, nincs szükség a pártjára. 

kapcsolódó videók

 

Óriási kockázatot rejt a rengeteg akkugyár

Jelenleg a GDP 5 és fél százalékát adja az akkumulátoripar, ami a nagy beruházások megvalósulása után 10-11 százalék is lehet - erről Nagy Márton beszélt. A Gazdaságkutató Zrt vezérigazgatója szerint nem árt az óvatosság, mert a keresletcsökkenés miatt az akkugyárak visszafogják a termelésüket is. Az energetikai szakértő pedig arról beszélt Híradónknak, ha megépül a kormány által bejelentett összes gyár, az 35-40 százalékkal emeli meg az ország energiaigényét.

 

Így mentené meg a Jobbikot az új elnök

Abban bízik, hogy nem ő lesz a párt utolsó elnöke - erről beszélt Híradónknak a Jobbik-Konzervatívok frissen megválasztott elnöke, Adorján Béla. Az ő neve a kampányban vált ismertté, ő volt ugyanis az a helyi jobbikos képviselő, aki Jándon átírta a polgármester által kihelyezett no war, no migration, no gender feliratú táblát. Adorján Béla szerint, mivel ő jól ismeri a magyar nép lelkét, ismeri az emberek napi problémáit, ezáltal olyan utat tud mutatni a párt számára, ami elfogadhatóbbá és elfogadottabbá teheti a Jobbikot.

 

Elmaradt egy fontos találkozó, nagyon nehéz elnökség várhat Orbánékra

Az európai jobboldal legnagyobb frakciója lesz a ma létrehozott szövetség - jövendölte Orbán Viktor Bécsben. A magyar miniszterelnök az Osztrák Szabadságpárt és a cseh ANO elnökével írta alá a Patrióta Kiáltvány elnevezésű politikai nyilatkozatot, és az egyelőre három pártból álló szövetség célja egy EP-frakció létrehozása. Deutsch Tamás az állami rádióban arról beszélt, hogy konfliktusokkal terhelt, de szakmailag sikeres EU-elnökséget vár Magyarországtól, ami hétfőn kezdődik. A híradónknak nyilatkozó külpolitikai szakértő viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar soros-EU-elnökség előtt elmaradt az uniós vezetők és a magyar kormány szokásjog szerinti találkozója, ami nehéz elnökséget vetít előre.