videó

4 perces

Elmaradt egy fontos találkozó, nagyon nehéz elnökség várhat Orbánékra

Az európai jobboldal legnagyobb frakciója lesz a ma létrehozott szövetség - jövendölte Orbán Viktor Bécsben. A magyar miniszterelnök az Osztrák Szabadságpárt és a cseh ANO elnökével írta alá a Patrióta Kiáltvány elnevezésű politikai nyilatkozatot, és az egyelőre három pártból álló szövetség célja egy EP-frakció létrehozása. Deutsch Tamás az állami rádióban arról beszélt, hogy konfliktusokkal terhelt, de szakmailag sikeres EU-elnökséget vár Magyarországtól, ami hétfőn kezdődik. A híradónknak nyilatkozó külpolitikai szakértő viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar soros-EU-elnökség előtt elmaradt az uniós vezetők és a magyar kormány szokásjog szerinti találkozója, ami nehéz elnökséget vetít előre.

kapcsolódó videók

 

Balatoni főpolgármesteri tisztség bevezetését javasolja az MSZP

Molnár Zsolt, a párt pártigazgatója szerint jelenleg annyira tagolt a balatoni önkormányzatiság, hogy nagyon nehéz az érdekeket közös nevezőre hozni. Szerinte a Balaton körül élő 140 ezer lakos közvetlenül választaná a főpolgármestert, és a balatoni önkormányzatban a fővárosihoz hasonlóan a települések vezetői ülnének. 

 

A kormány holnap tárgyalja a drága üzemanyagok kérdését

Még mindig érvényben van az elvárás, hogy a kutak üzemanyagárait a régiós átlag szintjén kell tartani. - ezt mondta Híradóknak Nagy Márton. A miniszter úgy fogalmazott, ha ezt a kérést ki akarják játszani a kiskereskedők, akkor a kormány komoly szabályozói lepésekkel fog beavatkozni, hogy ezt megakadályozza. 

 

Sokkoló! Ennyibe kerül most egy balatoni nyaralás a családdal

Továbbra is a Balaton az egyik legnépszerűbb úti cél nyáron: legyen szó akár hosszabb kikapcsolódásról, akár egy hétvégi kiruccanásról. Híradónk arra volt kíváncsi, mennyibe kerül egy 4 fős családnak egy 10 napos nyaralás a Balatonon.