videó

21 perces

Déli Híradó - 2024.07.02.

A mai nap hírei 12:00-kor.

kapcsolódó videók

 

Patrióták Európáért: Haladékot kaphat Orbán?

Július 8-a után alakulhat meg végleges formájában az eredetileg a Fideszből, az Osztrák Szabadságpártból és a cseh ANO mozgalomból álló Patrióták Európáért elnevezésű nemzetközi pártszövetség. Az európai parlamenti frakcióhoz legkevesebb 23 képviselő kell, legalább 7 tagállamból.

 

Akár a 700 forintot is elérheti a benzin átlagára a nyár végén

Csütörtökön is folytatódott az elmúlt hetek tendenciája, június közepe óta sorozatban kilencedik alkalommal emelkedett az üzemanyagok ára a kutakon. Nagy Márton már kedden kormányzati beavatkozást helyezett kilátásba, és közölte, hogy a kormányülésen is foglalkoznak a témával.

 

Pokoli karambol: Lopott taxival okozott halálos balesetet egy drogos férfi az Árpád-hídon

Egy taxi elrablását követően a forgalommal szemben az Árpád hídra hajtott, majd frontális balesetet okozott, ennek során pedig életét vesztette egy férfi szerda éjjel. A vétlen autóban ketten haltak meg. A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset okozóján egy előzetes bejelentés alapján elvégzett kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott. 

 

Késik a magyar nyugdíjreform: fontos határidő járt le

Nem teljesítette a júniusi határidőt a kormány, elmaradt a nyugdíjreform társadalmi vitája. Az uniós helyreállítási alap forrásaiért vállalt mérföldkő elmaradása több száz milliárd forint forrás lehívását akadályozza, és a nyugdíjasoknak is egyelőre várnia kell az új, méltányosabb rendszerre.