videó

14 perces

Déli Híradó - 2024.10.24.

A mai nap hírei 17:25-kor.

kapcsolódó videók

 

Kapaszkodjon meg: 500 forintos euróról ír egy friss elemzés

A GKI friss elemzése szerint 500 forintos euró kellene ahhoz, hogy versenyképes maradhasson a magyar gazdaság a kormány fizetésemelési tervei mellett. Az elemzők szerint a bérfejlesztés sok vállalkozásnak gondot okozna, ami leépítésekhez is vezethet. Szerintük az igazi megoldás az lenne, ha a gazdaság szerkezete alakulna át, enélkül a béremelés inflációhoz vezet majd.

 

Veszélyesek lehetnek a fúrt kutak, súlyos fertőzést kaphat, aki nem elég óvatos

A fúrt kutak fertőzés veszélyeire figyelmeztetnek a szakemberek az árvízzel korábban sújtott területeken. Azokon  a településeken, ahol nincs vezetékes ivóvíz, leginkább az ásott kutak használóinak kell figyelni. Rengeteg veszélyes anyag kerülhetett ugyanis a talajba, onnan pedig a fúrt kutakba.  Így azokat csak alapos fertőtlenítés és tisztítás után lehet újra használni. 

 

Magyar Péter: Hova tűnt a ruszkik haza, miniszterelnök úr?

Ma is élnek köztünk sehonnai bitang emberek, akik 30 NER ezüstért elárulják a hazánkat – jelentette ki Magyar Péter ünnepi beszédében. A Tisza Párt elnöke szerint egy olyan ember vezeti ma az országot, aki az 56-os hősökhöz hasonlóan az orosz csapatok kivonását követelte, de ma már meggyalázza 56 örökségét. 

 

Kijött egy friss kutatás, amin a Tisza Párt már előzi a Fideszt

Először mért előnyt a Tisza pártnak egy közvélemény-kutató cég. A 21 Kutatóközpont által készített felmérés szerint a Tisza 42-, a Fidesz 40 százalékon áll a választásukat biztosra ígérő, pártot választani tudó szavazók között. Az ötszázalékos parlamenti küszöböt az intézet szerint rajtuk kívül egyedül a Mi Hazánk tudná megugrani – ha most vasárnap tartanák a választásokat.