videó

3 perces

Egy friss mérés szerint óriási bajban a Fidesz, Magyar Péterék szinte utolérték őket

Folyamatosan olvad a Fidesz előnye a Tisza Párttal szemben. Az IDEA Intézet felmérése szerint már hibahatáron belül van a Magyar Péter-vezette formáció. A kutatásból az is kiderül, hogy 4 párt: a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP sem jutna be a parlamentbe. 

kapcsolódó videók

 

Bemutatták Karsai Dániel, a ALS-sel évekig küzdő, nemrég elhunyt alkotmányjogász könyvét

Az Egy tökéletes nap az utolsó időszakot meghatározó betegség kapcsán szól az emberi kapcsolatokról, a hétköznapi küzdelmekről, és mindennek feldolgozásáról. Karsai Dániel bár korábban úgy gondolták, hogy még részt tud venni a bemutatón, szeptember 28-án elhunyt, de ahogy testvére híradónknak elmondta, előző nap még végig olvasta a kötetet. 

 

Gulyás Gergely bejelentette, mikor duplázódik meg a gyermekek után járó adókedvezmény

Emelkedik a családi adókedvezmény összege, 11 kérdésből álló nemzeti konzultáció lesz a gazdaságpolitikáról és 5 százalékos kamatplafon lép életbe a lakáshiteleknél - ezekről az intézkedésekről a gazdaságvédelmi akcióterv keretében döntött a kormány. Gulyás Gergely a kormányinfón azt is bejelentette, hogy Orbán Viktor a Millenárison tartja október 23-i ünnepi beszédét. 

 

Egyetlen éjszaka alatt 460 hajléktalant regisztráltak Budapest belső kerületeiben

A Menhely Alapítvány kuratóriumi elnöke, Győri Péter azt mondta, a kutatás azt is kiderítette, hogy a hajléktalanok általában párban töltik az éjszakát az utcákon. Párokat fogadni képes éjjeli helyekre azonban Budapest nincs felkészülve. A fővárosi önkormányzat Híradónknak azt mondta, még a tél beállta előtt meg fogják oldani ezt a problémát. 

 

Kőkemény üzenetet kapott Orbán az Európai Néppárttól,: „ideje távozni”

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója erre reagálva videoüzenetében azt mondta: a Weber- von der Leyen- Magyar Péter tengellyel szemben Magyarországot meg kell védeni. Az ellenzék korábbi külpolitikai kabinetfőnöke szerint a magyar kormánynak fel kell készülnie arra, hogy mostantól Európa vezető politikusai szemben állnak vele. 

 

Elkeserítő adatok érkeztek a magyar ipar teljesítményéről, óriási a visszaesés

Az építőipar az egy évvel korábbihoz viszonyítva 6 százalékkal, az ipari termelés pedig összességében 9,5 százalékkal esett vissza a KSH friss jelentése szerint. Orbán Viktor miniszterelnök a megfizethető lakhatást és a lakásépítések számának megduplázását, valamint a lakáshitelek kamatának öt százalék alá szorítását tűzte ki célul.