videó

3 perces

Corvinus-Ügy: Megtorlást sejt kírúgása mögött Ádám Zoltán, aki folytatja perét a bíróságon

Ádám Zoltán volt az az oktató, aki feltárta, hogy az egyik nagyon befolyásos családi hátterű hallgató csak külön engedélyekkel tehetett vizsgát az egyetemen. Ádám Zoltán szeretné, ha visszakaphatná állását, amit egy rosszul elküldött e-mailre hivatkozva vettek el tőle.

kapcsolódó videók

 

Bemutatták Karsai Dániel, a ALS-sel évekig küzdő, nemrég elhunyt alkotmányjogász könyvét

Az Egy tökéletes nap az utolsó időszakot meghatározó betegség kapcsán szól az emberi kapcsolatokról, a hétköznapi küzdelmekről, és mindennek feldolgozásáról. Karsai Dániel bár korábban úgy gondolták, hogy még részt tud venni a bemutatón, szeptember 28-án elhunyt, de ahogy testvére híradónknak elmondta, előző nap még végig olvasta a kötetet. 

 

Gulyás Gergely bejelentette, mikor duplázódik meg a gyermekek után járó adókedvezmény

Emelkedik a családi adókedvezmény összege, 11 kérdésből álló nemzeti konzultáció lesz a gazdaságpolitikáról és 5 százalékos kamatplafon lép életbe a lakáshiteleknél - ezekről az intézkedésekről a gazdaságvédelmi akcióterv keretében döntött a kormány. Gulyás Gergely a kormányinfón azt is bejelentette, hogy Orbán Viktor a Millenárison tartja október 23-i ünnepi beszédét. 

 

Egyetlen éjszaka alatt 460 hajléktalant regisztráltak Budapest belső kerületeiben

A Menhely Alapítvány kuratóriumi elnöke, Győri Péter azt mondta, a kutatás azt is kiderítette, hogy a hajléktalanok általában párban töltik az éjszakát az utcákon. Párokat fogadni képes éjjeli helyekre azonban Budapest nincs felkészülve. A fővárosi önkormányzat Híradónknak azt mondta, még a tél beállta előtt meg fogják oldani ezt a problémát. 

 

Kőkemény üzenetet kapott Orbán az Európai Néppárttól,: „ideje távozni”

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója erre reagálva videoüzenetében azt mondta: a Weber- von der Leyen- Magyar Péter tengellyel szemben Magyarországot meg kell védeni. Az ellenzék korábbi külpolitikai kabinetfőnöke szerint a magyar kormánynak fel kell készülnie arra, hogy mostantól Európa vezető politikusai szemben állnak vele.