videó

8 perces

Ukrajna közelebb van a NATO-hoz, mint valaha?

Mark Rutte, a NATO új főtitkára közölte: prioritásként fogja kezelni Ukrajna támogatásának fokozását, és azt, hogy az ország egyre közelebb kerüljön a NATO-hoz. Robert Fico viszont kijelentette: amíg ő a szlovák kormányfő, Ukrajna nem lesz NATO-tag.

Az Egyenes Beszéd vendége Mesterházy Attila, a NATO parlamenti közgyűlés volt elnöke.

kapcsolódó videók

 

Mennyire reális cél az egymillió forintos átlagbér?

Az elmúlt napokban másfél éves mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, közben Orbán Viktor nem rég arról beszélt, hogy 2-3 éven belül egymilliós átlagbért és havi ezer eurós minimálbért szeretne elérni.

Az Egyenes Beszéd vendége Csaba László közgazdász, a CEU professzora.

 

Ezt lehet tudni eddig a Magyar Péter-Orbán Viktor “összecsapásról”

Orbán Viktor szerda reggel ismerteti a EU Tanács magyar elnökségének programját az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. A miniszterelnöknek 15 perce lesz, hogy elmondja a beszédét, majd válaszoljon a kérdésekre és a megjegyzésekre. Magyar Péter ötperces felszólalási lehetőséget kap az eseményen.

Az Egyenes Beszéd vendégei Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője és Baka F. Zoltán, a Della podcast műsorvezetője.

 

Országszerte megemlékezéseket tartottak Izraelben, a terrorszervezetek újabb támadásokat indítottak

Egy év telt el azóta, hogy a Hamász brutális, pogromszerű terrortámadást indított Izrael ellen, amely során mintegy 1200 izraeli állampolgár vesztette életét. A támadás sokkolta a világot, és jelentős fordulópontot hozott a Közel-Kelet konfliktusában. Izrael válasza egy nagyszabású katonai offenzíva volt, amelynek célja a Hamász uralmának megdöntése a Gázai övezetben, a túszok kiszabadítása és a terrorcsoport infrastruktúrájának teljes megsemmisítése.

Az Egyenes Beszéd vendége Kaiser Ferenc, biztonságpolitikai szakértő.

Izraelből kapcsoljuk Novák Andrást, az ATV tudósítóját. 

 

Esküt tett a börtönben Kiss László: így alakult meg az óbudai képviselő-testület

Megtartotta alakuló ülését az Óbudai Önkormányzat. A kerület helyzete sajátos: az újraválasztott polgármester, a DK-s Kiss László ugyanis korrupciós vád miatt előzetes letartóztatásban van, így személyesen nem tudott részt venni a testület munkájában, csak levelet küldött a képviselőknek.

Az Egyenes Beszéd vendége Béres András, a III. kerületi önkormányzat alpolgármestere.