videó

8 perces

"A nyerészkedésnek vége" - megkezdte a munkát Zugló új polgármestere

Rózsa András, Zugló új momentumos polgármestere, a képviselő-testület alakuló ülésén kijelentette, hogy véget vet a kerületet korábban terhelő üzleti és politikai körök nyerészkedésének.

Az Egyenes Beszéd vendége Rózsa András, Zugló polgármestere.

kapcsolódó videók

 

Mennyire reális cél az egymillió forintos átlagbér?

Az elmúlt napokban másfél éves mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, közben Orbán Viktor nem rég arról beszélt, hogy 2-3 éven belül egymilliós átlagbért és havi ezer eurós minimálbért szeretne elérni.

Az Egyenes Beszéd vendége Csaba László közgazdász, a CEU professzora.

 

Ezt lehet tudni eddig a Magyar Péter-Orbán Viktor “összecsapásról”

Orbán Viktor szerda reggel ismerteti a EU Tanács magyar elnökségének programját az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. A miniszterelnöknek 15 perce lesz, hogy elmondja a beszédét, majd válaszoljon a kérdésekre és a megjegyzésekre. Magyar Péter ötperces felszólalási lehetőséget kap az eseményen.

Az Egyenes Beszéd vendégei Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont vezetője és Baka F. Zoltán, a Della podcast műsorvezetője.

 

Országszerte megemlékezéseket tartottak Izraelben, a terrorszervezetek újabb támadásokat indítottak

Egy év telt el azóta, hogy a Hamász brutális, pogromszerű terrortámadást indított Izrael ellen, amely során mintegy 1200 izraeli állampolgár vesztette életét. A támadás sokkolta a világot, és jelentős fordulópontot hozott a Közel-Kelet konfliktusában. Izrael válasza egy nagyszabású katonai offenzíva volt, amelynek célja a Hamász uralmának megdöntése a Gázai övezetben, a túszok kiszabadítása és a terrorcsoport infrastruktúrájának teljes megsemmisítése.

Az Egyenes Beszéd vendége Kaiser Ferenc, biztonságpolitikai szakértő.

Izraelből kapcsoljuk Novák Andrást, az ATV tudósítóját. 

 

Esküt tett a börtönben Kiss László: így alakult meg az óbudai képviselő-testület

Megtartotta alakuló ülését az Óbudai Önkormányzat. A kerület helyzete sajátos: az újraválasztott polgármester, a DK-s Kiss László ugyanis korrupciós vád miatt előzetes letartóztatásban van, így személyesen nem tudott részt venni a testület munkájában, csak levelet küldött a képviselőknek.

Az Egyenes Beszéd vendége Béres András, a III. kerületi önkormányzat alpolgármestere.

 

Ukrajna közelebb van a NATO-hoz, mint valaha?

Mark Rutte, a NATO új főtitkára közölte: prioritásként fogja kezelni Ukrajna támogatásának fokozását, és azt, hogy az ország egyre közelebb kerüljön a NATO-hoz. Robert Fico viszont kijelentette: amíg ő a szlovák kormányfő, Ukrajna nem lesz NATO-tag.

Az Egyenes Beszéd vendége Mesterházy Attila, a NATO parlamenti közgyűlés volt elnöke.