videó

8 perces

Rendkívüli: Irán támadást indított Izrael ellen

Az izraeli hadsereg jelentése szerint Iránból folyamatos rakétatámadások érik az országot, ezért arra kérik a lakosságot, hogy maradjanak védett helyen. Közben többen meghaltak egy terrortámadásban, az elkövetők szökésben vannak. 

Skype-on kapcsoljuk Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértőt.

kapcsolódó videók

 

Elkaszálta a kormány a Sorsok Háza projektet

Egy friss kormányhatározat értelmében - amit Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, számos nagy projekt, beruházás esetében vonja meg a kormány a többletforrást, állítja le, vagy csökkenti a finanszírozást. A Kormány visszavonja a Sorsok Háza megnyitásához szükséges intézkedésekről szóló korábbi kormányhatározatot is.

Az Egyenes Beszéd vendége Köves Slomó főrabbi, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség.

 

Karácsony: Nem tudok békejobbot nyújtani, hogyha levágják a jobb kezemet

Nem tesz javaslatot főpolgármester-helyettes személyére a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén a főpolgármester. Hajlandó lett volna támogatni Vitézy Dávid korábbi főpolgármester-jelölt helyettesi kinevezését abban az esetben, ha sikerül többséget alkotni Kiss Ambrus kinevezése mellett is, ám erre nem lát esélyt.

Az Egyenes Beszéd vendége Karácsony Gergely, főpolgármester.

 

Karácsony Gergely nem tesz javaslatot főpolgármester-helyettesre

Nem tesz javaslatot főpolgármester-helyettes személyére a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén a főpolgármester - ezt maga Karácsony Gergely jelentette be keddi, a Városházán megtartott sajtótájékoztatóján.

Az Egyenes Beszéd vendégei Dull Szabolcs, újságíró és Baka F. Zoltán, a Della Podcast műsorvezetője.

 

Indul a Géniusz, az ATV népszerű kvízműsora

Hétfő este 21:30-kor indul a Géniusz negyedik szezonja, amit hetente kétszer láthatnak majd a nézők az ATV-n. A mostani műsorban nagyon sok új, fiatal játékos csap össze, ami szerinte azt mutatja, hogy a fiatalabb korosztályban is van igény a műsorra.

Az Egyenes Beszéd vendége Wisinger János, a Géniusz producere.

 

Egymásnak esett Karácsony Gergely és Vitézy Dávid

Magyar Péter szerelmes lett Vitézy Dávidba - mondta sok más mellett Karácsony Gergely főpolgármester a Telexnek nyilatkozva, arra utalva, hogy szerinte az ő kárára a közgyűlés jogköreinek és az általa főpolgármester-helyettesnek javasolt Vitézy Dávid  jogköreinek szélesítésére készül a Tisza Párt és az LMP-frakció.

Az Egyenes Beszéd vendége Vitézy Dávid, volt főpolgármester-jelölt.

 

Szijjártóval tárgyalt Zelenszkij új külügyminisztere Budapesten

“Elvárjuk Ukrajnától azt, hogy a magyar nemzeti közösség jogait állítsa helyre, az anyanyelvhez való hozzáférés tekintetében az oktatás, a kultúra, közigazgatás területén” - jelentette ki Szijjártó Péter, miután találkozott Andrii Sybihával. Az ukrán külügyminiszter közölte: “a magyarok Ukrajna részét képezik, fegyverrel a kézben védik Ukrajnát, “a magyar kisebbség a mi Erős Pistánk”.

Az Egyenes Beszéd vendége Szent-Iványi István külügyi szakértő, ez ellenzék korábbi külpolitikai kabinetvezetője.