videó

13 perces

Karácsony: Nem tudok békejobbot nyújtani, hogyha levágják a jobb kezemet

Nem tesz javaslatot főpolgármester-helyettes személyére a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén a főpolgármester. Hajlandó lett volna támogatni Vitézy Dávid korábbi főpolgármester-jelölt helyettesi kinevezését abban az esetben, ha sikerül többséget alkotni Kiss Ambrus kinevezése mellett is, ám erre nem lát esélyt.

Az Egyenes Beszéd vendége Karácsony Gergely, főpolgármester.

kapcsolódó videók

 

Elkaszálta a kormány a Sorsok Háza projektet

Egy friss kormányhatározat értelmében - amit Orbán Viktor miniszterelnök írt alá, számos nagy projekt, beruházás esetében vonja meg a kormány a többletforrást, állítja le, vagy csökkenti a finanszírozást. A Kormány visszavonja a Sorsok Háza megnyitásához szükséges intézkedésekről szóló korábbi kormányhatározatot is.

Az Egyenes Beszéd vendége Köves Slomó főrabbi, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség.

 

Rendkívüli: Irán támadást indított Izrael ellen

Az izraeli hadsereg jelentése szerint Iránból folyamatos rakétatámadások érik az országot, ezért arra kérik a lakosságot, hogy maradjanak védett helyen. Közben többen meghaltak egy terrortámadásban, az elkövetők szökésben vannak. 

Skype-on kapcsoljuk Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértőt.

 

Karácsony Gergely nem tesz javaslatot főpolgármester-helyettesre

Nem tesz javaslatot főpolgármester-helyettes személyére a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén a főpolgármester - ezt maga Karácsony Gergely jelentette be keddi, a Városházán megtartott sajtótájékoztatóján.

Az Egyenes Beszéd vendégei Dull Szabolcs, újságíró és Baka F. Zoltán, a Della Podcast műsorvezetője.

 

Indul a Géniusz, az ATV népszerű kvízműsora

Hétfő este 21:30-kor indul a Géniusz negyedik szezonja, amit hetente kétszer láthatnak majd a nézők az ATV-n. A mostani műsorban nagyon sok új, fiatal játékos csap össze, ami szerinte azt mutatja, hogy a fiatalabb korosztályban is van igény a műsorra.

Az Egyenes Beszéd vendége Wisinger János, a Géniusz producere.

 

Egymásnak esett Karácsony Gergely és Vitézy Dávid

Magyar Péter szerelmes lett Vitézy Dávidba - mondta sok más mellett Karácsony Gergely főpolgármester a Telexnek nyilatkozva, arra utalva, hogy szerinte az ő kárára a közgyűlés jogköreinek és az általa főpolgármester-helyettesnek javasolt Vitézy Dávid  jogköreinek szélesítésére készül a Tisza Párt és az LMP-frakció.

Az Egyenes Beszéd vendége Vitézy Dávid, volt főpolgármester-jelölt.

 

Szijjártóval tárgyalt Zelenszkij új külügyminisztere Budapesten

“Elvárjuk Ukrajnától azt, hogy a magyar nemzeti közösség jogait állítsa helyre, az anyanyelvhez való hozzáférés tekintetében az oktatás, a kultúra, közigazgatás területén” - jelentette ki Szijjártó Péter, miután találkozott Andrii Sybihával. Az ukrán külügyminiszter közölte: “a magyarok Ukrajna részét képezik, fegyverrel a kézben védik Ukrajnát, “a magyar kisebbség a mi Erős Pistánk”.

Az Egyenes Beszéd vendége Szent-Iványi István külügyi szakértő, ez ellenzék korábbi külpolitikai kabinetvezetője.