videó

18 perces

„Nonszensz, ordas hazugság” – Szijjártó elmondta, hány orosz jutott eddig Nemzeti Kártyához

Az ENSZ közgyűlésen résztvevő Szijjártó Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorának adott interjút New Yorkból. Az egyik fő téma az Európai Parlamentben is tárgyalt magyar-orosz kapcsolatok kérdése volt, különösen a Nemzeti Kártya Program. De szóba kerültek a Libanonban felrobbantott csipogók is, amely eszközöknek a nemzetközi sajtóhírek szerint közük volt Magyarországhoz. A külügyminiszter leszögezte: hatalmas álhír kampány zajlik itt Magyarországgal szemben.

New Yorkból kapcsoljuk Szijjártó Pétert, külgazdasági és külügyminisztert.

kapcsolódó videók

 

A strasbourgi bíróság vizsgálja a magyar pedagógusok sztrájkjogának kiüresítését

Az Emberi Jogok Európai Bírósága vizsgálja a magyar pedagógus szakszervezetek panaszát, miszerint a kormány súlyosan korlátozta sztrájkjogukat és egyesülési szabadságukat. Az Orbán-kormánynak most magyarázatot kell adnia, miért hozott olyan rendeleteket, amelyek gyakorlatilag ellehetetlenítették a tanárok jogszerű tiltakozását.

Az Egyenes Beszéd vendége Gosztonyi Gábor alelnök, Pedagógusok Szakszervezete.

 

Jön a 69 éves nyugdíjkorhatár és a Nők40 lassú bedarálása?

A nyugdíj-korhatár fokozatos emelését ajánlja az a javaslat-csomag, amit az OECD készített Magyarország számára. A Népszava által közzétett tervezet azt vázolja, hogy 2045-re 67, míg 2070-re 69 évre kellene emelkednie a korhatárnak. 

Az Egyenes Beszéd vendége Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke.

 

Milyen következménye lesz Orbán Balázs ‘56-os megjegyzésének?

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Mandiner „Stratégiai Részleg” című műsorában a kormányt ért amerikai kritikákról és az 1956-os forradalomról is beszélt. Utóbbi témához fűzött kommentárja azonban futótűzként terjedt végig az országon, nem éppen pozitív visszhangot keltve. A nagy port kavart kijelentésre már szinte mindenki reagált a politikai színtéren, illetve az értelmiség köréből is.

Az Egyenes Beszéd vendége Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter.

 

Orbán Viktor: "a politikai igazgatóm félreérthetően fogalmazott, ez hiba"

Orbán Viktor megszólalt a hatalmas belpolitikai vihart okozó Orbán Balázs-nyilatkozatról ma reggel, azt mondta: Magyarországon is “már sikerült belekeverni” az ‘56-os forradalom ügyét a háborúról szóló vitába. “Most a politikai igazgatóm félreérthetően fogalmazott, ami hiba” - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. 

Az Egyenes Beszéd vendégei Lánczi Richárd főszerkesztő, Alfahír, N1TV és Szerető Szabolcs, a Magyar Hang főmunkatársa.

 

Iszonyatos csapást mért Izrael Libanonra: küszöbön az újabb Gáza?

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy a Hezbollah 1300 célpontját találta el a fegyveres csoport által a 2006-os háború óta kiépített infrastruktúra lerombolására irányuló hadművelet során. Az akció miatt családok ezrei hagyták el az otthonaikat. A világhatalmak önmérsékletet sürgettek, mivel úgy tűnik, hogy mindkét fél egyre közelebb kerül a mindent átható háborúhoz.

Az Egyenes Beszéd vendége Sayfo Omar Közel-Kelet szakértő.