videó

16 perces

Orbán Viktor: "a politikai igazgatóm félreérthetően fogalmazott, ez hiba"

Orbán Viktor megszólalt a hatalmas belpolitikai vihart okozó Orbán Balázs-nyilatkozatról ma reggel, azt mondta: Magyarországon is “már sikerült belekeverni” az ‘56-os forradalom ügyét a háborúról szóló vitába. “Most a politikai igazgatóm félreérthetően fogalmazott, ami hiba” - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. 

Az Egyenes Beszéd vendégei Lánczi Richárd főszerkesztő, Alfahír, N1TV és Szerető Szabolcs, a Magyar Hang főmunkatársa.

kapcsolódó videók

 

A strasbourgi bíróság vizsgálja a magyar pedagógusok sztrájkjogának kiüresítését

Az Emberi Jogok Európai Bírósága vizsgálja a magyar pedagógus szakszervezetek panaszát, miszerint a kormány súlyosan korlátozta sztrájkjogukat és egyesülési szabadságukat. Az Orbán-kormánynak most magyarázatot kell adnia, miért hozott olyan rendeleteket, amelyek gyakorlatilag ellehetetlenítették a tanárok jogszerű tiltakozását.

Az Egyenes Beszéd vendége Gosztonyi Gábor alelnök, Pedagógusok Szakszervezete.

 

Jön a 69 éves nyugdíjkorhatár és a Nők40 lassú bedarálása?

A nyugdíj-korhatár fokozatos emelését ajánlja az a javaslat-csomag, amit az OECD készített Magyarország számára. A Népszava által közzétett tervezet azt vázolja, hogy 2045-re 67, míg 2070-re 69 évre kellene emelkednie a korhatárnak. 

Az Egyenes Beszéd vendége Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke.

 

Milyen következménye lesz Orbán Balázs ‘56-os megjegyzésének?

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Mandiner „Stratégiai Részleg” című műsorában a kormányt ért amerikai kritikákról és az 1956-os forradalomról is beszélt. Utóbbi témához fűzött kommentárja azonban futótűzként terjedt végig az országon, nem éppen pozitív visszhangot keltve. A nagy port kavart kijelentésre már szinte mindenki reagált a politikai színtéren, illetve az értelmiség köréből is.

Az Egyenes Beszéd vendége Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter.

 

Iszonyatos csapást mért Izrael Libanonra: küszöbön az újabb Gáza?

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy a Hezbollah 1300 célpontját találta el a fegyveres csoport által a 2006-os háború óta kiépített infrastruktúra lerombolására irányuló hadművelet során. Az akció miatt családok ezrei hagyták el az otthonaikat. A világhatalmak önmérsékletet sürgettek, mivel úgy tűnik, hogy mindkét fél egyre közelebb kerül a mindent átható háborúhoz.

Az Egyenes Beszéd vendége Sayfo Omar Közel-Kelet szakértő.