videó

2 perces

Már elkezdett apadni a Duna Budapesten, hamarosan fellélegezhetünk

700 centiméter alá csökkent a Duna vízszintje Budapesten. A Fővárosi Csatornázási Művek megkezdte az ideiglenes gátak bontását. Az előrejelzések szerint kedd lesz az utolsó nap, amikor még harmadfokú készültségre lesz szükség. 

kapcsolódó videók

 

Új uniós jelentéstevő: a magyar-jelenség egzisztenciális fenyegetés az EU számára

Az Orbán-féle szövegkönyv egyre népszerűbb, egzisztenciális fenyegetést jelent az Európai Unió számára - erről beszélt a Szabad Európának Tineke Strik, aki az Európai Parlament állandó magyar jelentéstevője lesz az új ciklusban. Az európai zöldek frakciójának holland tagja beszélt arról is, hogy úgy tudja: az Európai Néppárton belül tárgyalnak a kapcsolatok normalizálásáról a magyar kormánnyal.

 

Magyar Péter meglepő bejelentést tett a jövőjéről

Magyar Péter nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe - ezt a Facebookon jelentette be a Tisza Párt elnöke. A híradónknak nyilatkozó politikai elemző egyelőre nem lát olyan politikust, aki főpolgármester-helyettesként maga mellé tudná állítani a közgyűlés többségét. Márpedig a szabályok szerint Karácsony Gergelynek legalább egy helyettes kell ahhoz, hogy megalakulhasson a közgyűlés.

 

Három településen is fertőzött lett az ivóvíz árvíz miatt

A külvilág elől múlt szerda óta elzárt Kisoroszi legkésőbb holnaptól újra megközelíthető lesz közúton. Az árhullám holnap elhagyja az ország területét, utóhatásai azonban továbbra is lesznek. Három észak-magyarországi településen, Dobogókőn, Dömösön és Pilismaróton is szennyezett az ivóvíz, de Budapestet ez a probléma nem érinti. 

 

Súlyos betegséget is kaphat az, aki belemegy a megáradt Dunába

Akár a Hepatitis A vírusával is megfertőződhetnek, akik belemennek a megáradt Dunába-erről beszélt híradónknak a nemzeti népegészségügyi és gyógyszerészeti központ szakértője. A Dunakanyar egyes településein az ivóvízzel is gondok vannak,  baktériumokat találtak Dömös, Pilismarót és Dobogókő vezetékes ivóvizében-erről már a Duna-Menti Regionális Vízművek tájékoztatott. Gyurcsány Ferenc közben a fővárosi kormányhivatalt támadja egy vízben úszó illegális csepeli szeméttelep kapcsán.

 

Az ukrán elnök hamarosan Washingtonig viszi a kidolgozott győzelmi tervét

Hamarosan az Amerikai Egyesült Államokba látogat az ukrán elnök, ahol a tervek szerint nem csak Joe Bidennel, és a demokrata elnökjelölt Kamala Harrisal, hanem Donald Trumppal is találkozik. Ugyanakkor a híradónk által megkérdezett szakértők szerint a novemberi amerikai elnökválasztás nem hoz jelentős változást az orosz-urán háborúban függetlenül attól, hogy ki lesz az új elnök.