videó

3 perces

Az ukrán elnök hamarosan Washingtonig viszi a kidolgozott győzelmi tervét

Hamarosan az Amerikai Egyesült Államokba látogat az ukrán elnök, ahol a tervek szerint nem csak Joe Bidennel, és a demokrata elnökjelölt Kamala Harrisal, hanem Donald Trumppal is találkozik. Ugyanakkor a híradónk által megkérdezett szakértők szerint a novemberi amerikai elnökválasztás nem hoz jelentős változást az orosz-urán háborúban függetlenül attól, hogy ki lesz az új elnök.

kapcsolódó videók

 

Súlyos betegséget is kaphat az, aki belemegy a megáradt Dunába

Akár a Hepatitis A vírusával is megfertőződhetnek, akik belemennek a megáradt Dunába-erről beszélt híradónknak a nemzeti népegészségügyi és gyógyszerészeti központ szakértője. A Dunakanyar egyes településein az ivóvízzel is gondok vannak,  baktériumokat találtak Dömös, Pilismarót és Dobogókő vezetékes ivóvizében-erről már a Duna-Menti Regionális Vízművek tájékoztatott. Gyurcsány Ferenc közben a fővárosi kormányhivatalt támadja egy vízben úszó illegális csepeli szeméttelep kapcsán.

 

Szakértő: a magyar kormány keményen megdolgozott azért, hogy elveszítse Brüsszel együttérzését

Magyarország számára is elérhető az uniós árvízi helyreállítási támogatás - tudta meg híradónk az Európai Bizottság Magyarországi képviseletétől. Korábban Orbán Viktor az ATV kérdésére kifejtette azzal szembeni ellenjavallatát, hogy Magyarország nyomorult koldus testtartásával kalapozzon. Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke korábban 10 milliárd euró segélyről tett ígéretet az Európai Unió Szolidaritási Alapjából, támogatva a kelet-európai országokat az árvízi védekezésben és újjáépítésben.