videó

2 perces

Az évtized árvizére készül Magyarország

atv.hu

kapcsolódó videók

 

Súlyos botrány egy magyar iskolában - Alsóneműre vetkőztettek gyerekeket

Felháborodott szülők keresték meg híradónkat Nyírmeggyesről azzal, hogy a helyi iskola egyik tanítója olyan büntetési módszert használ, amit sokan el se akartak hinni. A nyáron derült ki a szülők számára, hogy ez a pedagógus a szerinte a rosszalkodó gyerekeket a táblához hívta és alsóneműre vetkőztette. Van olyan kisdiák, aki emiatt már egy másik iskolába jár, annyira félt a megszégyenítéstől.

 

Házakat sodort el és utakat tett járhatatlanná az áradás Európa-szerte

21-re nőtt az európai árvizek halálos áldozatainak száma, Közép-Európában két évtizede nem pusztított ekkora áradás. Lengyelországban és Csehországban több tízezer háztartás maradt áram és víz nélkül, az árvíz sújtotta országok az Európai Unió Szolidaritási Alapjának pénzügyi segítségét kérik. 

 

Víz alatt a rakpart, továbbra is lezárva marad a Lánchíd az autósok előtt

Karácsony Gergely szerint a Lánchíd megnyitása nem váltaná ki a rakparti lezárásokat, ellenben a hídon zajló közlekedést ellehetetlenítené. Budapesten a Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai szinte minden védelmi intézkedéssel elkészültek egyik utolsó feladatuk egy mobilgát felállítása volt a Dagály strandnál.

 

Megkérdeztük Nagy Mártont az Airbnb-szabályok szigorításáról

Rekord nyarat zárt a hazai turisztikai szektor, 7 millió turista járt Magyarországon. – közölte Nagy Márton. Az évértékelő turisztikai sajtótájékoztatón szóba került az AIRBNB is. Nagy Márton azt mondta: ez nem turisztikai, hanem lakhatási kérdés, de hamarosan döntenek az ügyről.