videó

3 perces

Víz alatt a rakpart, továbbra is lezárva marad a Lánchíd az autósok előtt

Karácsony Gergely szerint a Lánchíd megnyitása nem váltaná ki a rakparti lezárásokat, ellenben a hídon zajló közlekedést ellehetetlenítené. Budapesten a Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai szinte minden védelmi intézkedéssel elkészültek egyik utolsó feladatuk egy mobilgát felállítása volt a Dagály strandnál.

kapcsolódó videók

 

Súlyos botrány egy magyar iskolában - Alsóneműre vetkőztettek gyerekeket

Felháborodott szülők keresték meg híradónkat Nyírmeggyesről azzal, hogy a helyi iskola egyik tanítója olyan büntetési módszert használ, amit sokan el se akartak hinni. A nyáron derült ki a szülők számára, hogy ez a pedagógus a szerinte a rosszalkodó gyerekeket a táblához hívta és alsóneműre vetkőztette. Van olyan kisdiák, aki emiatt már egy másik iskolába jár, annyira félt a megszégyenítéstől.

 

Házakat sodort el és utakat tett járhatatlanná az áradás Európa-szerte

21-re nőtt az európai árvizek halálos áldozatainak száma, Közép-Európában két évtizede nem pusztított ekkora áradás. Lengyelországban és Csehországban több tízezer háztartás maradt áram és víz nélkül, az árvíz sújtotta országok az Európai Unió Szolidaritási Alapjának pénzügyi segítségét kérik.