videó

3 perces

Egyre jobban szegényedik a magyar társadalom

Folytatódik a magyar társadalom elszegényedése - erről Bod Péter Ákos beszélt híradónknak annak kapcsán, hogy a GfK Piackutató Intézet legfrissebb tanulmánya szerint a magyarok költik a legtöbbet élelmiszerre, bolti fogyasztásra és tankolásra az Európai Unióban. Egészen pontosan a fizetésük 50 százalékát. 

kapcsolódó videók

 

Súlyosan bántalmaztak egy kisdiákot az iskolában, kórházba kellett vinni

Két kisdiák olyan súlyosan megverte harmadik társát a nagybaracskai katolikus általános iskolában, hogy a gyereket kórházba kellett vinni, ahonnan azután az intézmény dolgozói értesítették a rendőrséget. Az ügyben vizsgálat indult, azonban az elkövetők kiskorúak, ami azt jelenti nem büntethetőek.

 

A bruttó átlagkeresetekhez kötné a jövőben a kormány a minimálbért

Egyebek közt erről is szó volt a kormányinfón. Konkrét számok még nem hangzottak el, mert még folynak a tárgyalások a kérdésben. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint ahhoz, hogy a tervezett béremelés a vállalatokat se viselje meg túlzottan, évi 10-12 százalék tűnik reálisnak. 

 

Lesz időpont foglalási díj az állami egészségügyben? - Reagált a kormány

Nincs a kormány asztalán annak a terve, hogy bevezesse az időpontfoglalások utáni foglalási díjat a járóbeteg-ellátásban - ezt közölte Gulyás Gergely is, és a Belügyminisztérium is a Népszavában megjelent hírre reagálva. A foglalási díj ötlete a Dunakeszi szakrendelő igazgatójától származik, aki azt mondta: valamit tenni kell, mert nagyon sok beteg nem megy el a foglalt időpontjára. 

 

A tenger felől, harci drónokkal támadják az oroszok Ukrajnát

Kijevben fogadta az amerikai és a brit külügyminisztert az ukrán vezetés. Antony Blinken és David Lammy a nyugati támogatás folytatásáról biztosította az ukrán kormányt. Közben Joe Biden amerikai elnök kijelentette: kormánya azon dolgozik, hogy az ukránok számára eltörölje az amerikai fegyverek bevetésének korlátozását.