videó

2 perces

A tenger felől, harci drónokkal támadják az oroszok Ukrajnát

Kijevben fogadta az amerikai és a brit külügyminisztert az ukrán vezetés. Antony Blinken és David Lammy a nyugati támogatás folytatásáról biztosította az ukrán kormányt. Közben Joe Biden amerikai elnök kijelentette: kormánya azon dolgozik, hogy az ukránok számára eltörölje az amerikai fegyverek bevetésének korlátozását. 

kapcsolódó videók

 

Megkérdeztük Nagy Mártont az Airbnb-szabályok szigorításáról

Rekord nyarat zárt a hazai turisztikai szektor, 7 millió turista járt Magyarországon. – közölte Nagy Márton. Az évértékelő turisztikai sajtótájékoztatón szóba került az AIRBNB is. Nagy Márton azt mondta: ez nem turisztikai, hanem lakhatási kérdés, de hamarosan döntenek az ügyről. 

 

Hatalmas pusztítást okozott az árvíz Európában

Közép-Európa-szerte 21 emberéletet követelt az ítéletidő. A heves esőzés miatt áradások pusztítottak. Csehországban kiöntött az Odera folyó, Szlovákiában pedig városokat öntött el az ár. Lengyelország számos területén is folyamatos kármentés zajlik.

 

Óriási a készültség: ekkor tetőzhet Budapesten a Duna

Csütörtökre várhatóan minden árvízvédelmi munkát befejeznek Budapesten - tájékoztatta híradónkat a Fővárosi Csatornázási Művek vezérigazgatója. Palkó György azt mondta: a csatornák lezárása után most felszín feletti védekezés zajlik, így például a Római parti gát megtámasztása.

 

Folyamatosan emelkedik a vízszint a Dunakanyarban, házak kerültek veszélybe

Nagy erőkkel zajlanak az árvízi előkészületek. Kisoroszi akár egy hétre is elszigetelődhet a külvilágtól. Leányfalun biztosan lesznek olyan házak, amelyeket elér az árvíz. Péntek éjjelre, szombat hajnalra várják a tetőzést. Több száz vízügyest és katonát átvezényeltek, hogy az előkészületeken dolgozzanak. A Lajta mentén a magas vízállás miatt megnyitották a szükségtározót.