videó

3 perces

Tisza Piknik volt a Margitszigeten

Az ellenzéki pártok közül a Tisza Párt a Margitszigeten, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt pedig a Városligetben ünnepelte augusztus 20-át. Magyar Péter egy maga által dagasztott kenyeret tett a kemencébe az úgynevezett "Tisza Pikniken", a Kutyapárt pedig testhezálló módon "kutya-olimpiát" szervezett. 

kapcsolódó videók

 

A tenger felől, harci drónokkal támadják az oroszok Ukrajnát

Kijevben fogadta az amerikai és a brit külügyminisztert az ukrán vezetés. Antony Blinken és David Lammy a nyugati támogatás folytatásáról biztosította az ukrán kormányt. Közben Joe Biden amerikai elnök kijelentette: kormánya azon dolgozik, hogy az ukránok számára eltörölje az amerikai fegyverek bevetésének korlátozását. 

 

Ez az igazság a nyugdíjkorrekció és prémium ügyében

Elmaradhat idén a novemberi nyugdíjkorrekció és a nyugdíjprémium is a gazdaság gyengélkedése miatt - erről a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának szakértője beszélt a Népszavának. Katona Tamás szerint ősszel ugyan várhatóan emelkedik az infláció, az egész évet nézve azonban így sem haladja majd meg a 6 százalékot, ezért nem lesz visszamenőleges nyugdíjkorrekció.

 

Továbbra is veszélyben az önkormányzati dolgozók pénze Balmazújvároson

Az ellenzéki polgármester délelőttre hívta össze a ciklus utolsónak gondolt ülését, de arra sem ő, sem pedig a frakciójának tagjai nem mentek el. A kormánypárti képviselők azt állítják: ha kétszer nem tudnak ülésezni határozatképtelenség miatta, akkor az adott ügyben a polgármester egyszemélyben is dönthet.