videó

3 perces

Amerikai külügyminiszter: most van az utolsó lehetőség, hogy az izraeli túszokat hazajuttassuk

Most van az utolsó lehetőség arra, hogy az izraeli túszokat hazajuttassák, jelentette ki az amerikai külügyminiszter miután ismét Izraelbe utazott. Antony Blinken arról is beszámolt a Benjamin Netanjahuval való találkozását követően, hogy Izrael elfogadja az amerikai áthidaló javaslatot a gázai tűzszünetre és túszalkura, és most a Hamásznak kell megtennie ugyanezt. 

kapcsolódó videók

 

A tenger felől, harci drónokkal támadják az oroszok Ukrajnát

Kijevben fogadta az amerikai és a brit külügyminisztert az ukrán vezetés. Antony Blinken és David Lammy a nyugati támogatás folytatásáról biztosította az ukrán kormányt. Közben Joe Biden amerikai elnök kijelentette: kormánya azon dolgozik, hogy az ukránok számára eltörölje az amerikai fegyverek bevetésének korlátozását. 

 

Ez az igazság a nyugdíjkorrekció és prémium ügyében

Elmaradhat idén a novemberi nyugdíjkorrekció és a nyugdíjprémium is a gazdaság gyengélkedése miatt - erről a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának szakértője beszélt a Népszavának. Katona Tamás szerint ősszel ugyan várhatóan emelkedik az infláció, az egész évet nézve azonban így sem haladja majd meg a 6 százalékot, ezért nem lesz visszamenőleges nyugdíjkorrekció.

 

Továbbra is veszélyben az önkormányzati dolgozók pénze Balmazújvároson

Az ellenzéki polgármester délelőttre hívta össze a ciklus utolsónak gondolt ülését, de arra sem ő, sem pedig a frakciójának tagjai nem mentek el. A kormánypárti képviselők azt állítják: ha kétszer nem tudnak ülésezni határozatképtelenség miatta, akkor az adott ügyben a polgármester egyszemélyben is dönthet.