videó

4 perces

Gulyás Gergely: üzemanyaghiány jöhet, ha a helyzet nem oldódik meg

A híradónknak nyilatkozó energiajogász úgy látja, komoly jogi és akár pénzügyi következményei lehetnek Ukrajna döntésének, hogy nem engedi Magyarországra az orosz Lukoil által küldött kőolajat. Balogh József energiapiaci szakértő szerint Ukrajna ezzel a lépésével az Európai Uniót teszteli, és szigorúbb szankciókat szeretne. 

kapcsolódó videók

 

Somos András visszatér, így fogadták a rajongói

Hatalmas volt az érdeklődés Újlipótváros civil - kulturális összművészeti fesztiválján, a  Pozsonyi Pikniken, amelyen ott voltak az ATV ismert műsorvezetői is. Somos András is feltűnt, aki szeptember tizenhatodikától ismételten várja nézőink hívásait a Fórumban.

 

Kiderült: nem a tigrisszúnyogok miatt vezettek be korlátozást a véradó állomásokon

Korlátozásokat vezettek be a véradó állomásokon a nyugat-nílusi láz veszélye miatt. Ez azonban a felröppent hírekkel ellentétben nincs összefüggésben a tigrisszúnyogok megjelenésével. A szakemberek elmondták, ez  szúnyog nem terjeszti ezt a betegséget és ha valahol felmerül a vírus terjedése, akkor  véradókat automatikusan tesztelik. Azokat pedig, akik olyan országokban nyaraltak vagy dolgoztak, ahol fokozott a veszély, egy hónapra kizárják a véradásból.

 

Zelenszkij köszönetet mondott Orbán egyik európai szövetségesének

Heves harcokról számoltak be a háborús felek Ukrajnában. Egy nap leforgása alatt több mint száz csatát vívtak a frontvonalakon. Az orosz erők hat település elfoglalását jelentették be, míg az ukrán hadsereg jelentős orosz veszteségekről közölt híreket.

 

Fog vitázni Magyar Pérrel? Ezt válaszolta Orbán Viktor

Gazdasági sikert, csak a gazdasági semlegesség hozhat. - erről beszélt újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor, a huszonharmadik kötcsei piknik előtti sajtótájékoztatón. A miniszterelnök politikai igazgatója helyett most rendhagyó módon a kormányfő beszélt. A gazdaság mellett szóba került az egészségügy, valamint A Magyar Péterrel folytatott vita is.

 

Mintha ősz lenne - a leveleiket hullajtják le a fák az extrém szárazság miatt

A kánikula hatása már a vadon élő növényeken is nyomot hagy. Sokfelé az országban már olyan képet mutatnak az erdők, mintha október közepe-vége lenne. A Mecsek déli oldala már nagy területeken besárgult, bebarnult. A szakemberek szerint a növényekben ilyenkor egyfajta aszálystressz megy végbe. 

 

Mi történik az országban? Magyar Péter után Szentkirályi Alexandra is hőmérőt fogott

Szentkirályi Alexandra számonkérte Karácsony Gergelyt a 3-as metró szerelvényein tapasztalható hőség miatt. A főpolgármester szerint épp a Fidesz nem engedte meg az előző városvezetésnek, hogy az olcsóbb, és nem mellesleg a kocsik klimatizálását is vállaló észt cég nyerje a felújítási megbízást: mindenképpen az orosznak kellett adni az üzletet.