videó

3 perces

Gyászos állapotban vannak a magyar utak

Rengeteg a kátyús, gödrös és vályús útszakasz -  derült ki egy felmérésből. A jelenlegi magyar utak közül minden másodikat fel kellene újítani, így ugyanis rengeteg autó megy tönkre - állítja a szakértő. Egy ügyvéd szerint a javítás összegét bizonyos esetekben ki lehet perelni az államtól.

kapcsolódó videók

 

Elárulta az elemző, mi kell ahhoz, hogy ne törjön meg Magyar Péter lendülete

A DK szerint pártjuk maradt az egyetlen értelmezhető baloldali erő. Kunhalmi Ágnes viszont úgy látja, az egész hazai baloldal nehéz helyzetben van. A két politikus ezekről Egyenes Beszéd című műsorunkba beszélt. Az LMP-s Keresztes László Lóránt pedig a Magyar Hangnak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy a választók megüzenték, nincs szükség a pártjára. 

 

Eurostat: Magyarországon drágább az élelmiszer, mint az uniós átlag

Az unió statisztikai hivatalának adatbázisa szerint a magyar háztartások végső fogyasztásának  árszintje az uniós árszint több mint 69 százalékát teszi ki. A Portfólió vezető elemzője szerint a pékáruk, a zöldségek és a gyümölcsök drágultak a legnagyobb mértékben. 

 

Kőkemény közleményt adott ki a minisztérium: újabb ultimátumot adtak a benzinkutaknak

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben jelezte, ha nem csökkentik a szolgáltatók az áraikat, újra beavatkozhat a kormány az üzemanyagárakba. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint egyedül a minisztériumon múlik az üzemanyagáraknak a csökkenése, például az adók mérséklése sokat javítana a helyzeten.