videó

2 perces

Újra többezer forintot spórolhatnak a déli határon élők, ha átmennek tankolni a szomszédba

Bő két hét alatt a 95-ös benzin ára 20, míg a gázolajé csaknem 40 forinttal emelkedett. Szlovéniában Romániában és Horvátországban ismét jóval olcsóbban lehet tankolni mint idehaza. A határ mellett élők közül sokan spórolnak így 4-5 ezer forintot alkalmanként.  

kapcsolódó videók

 

Elárulta az elemző, mi kell ahhoz, hogy ne törjön meg Magyar Péter lendülete

A DK szerint pártjuk maradt az egyetlen értelmezhető baloldali erő. Kunhalmi Ágnes viszont úgy látja, az egész hazai baloldal nehéz helyzetben van. A két politikus ezekről Egyenes Beszéd című műsorunkba beszélt. Az LMP-s Keresztes László Lóránt pedig a Magyar Hangnak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy a választók megüzenték, nincs szükség a pártjára. 

 

Eurostat: Magyarországon drágább az élelmiszer, mint az uniós átlag

Az unió statisztikai hivatalának adatbázisa szerint a magyar háztartások végső fogyasztásának  árszintje az uniós árszint több mint 69 százalékát teszi ki. A Portfólió vezető elemzője szerint a pékáruk, a zöldségek és a gyümölcsök drágultak a legnagyobb mértékben. 

 

Kőkemény közleményt adott ki a minisztérium: újabb ultimátumot adtak a benzinkutaknak

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben jelezte, ha nem csökkentik a szolgáltatók az áraikat, újra beavatkozhat a kormány az üzemanyagárakba. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint egyedül a minisztériumon múlik az üzemanyagáraknak a csökkenése, például az adók mérséklése sokat javítana a helyzeten. 

 

Az új csúcsvezetőkről és védelmi kérdésekről tárgyalnak az uniós csúcson

A csúcsvezetői posztok elosztása, és a védelmi képességek növelése a fő napirendi pontja az uniós állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozójának Brüsszelben. A megbeszélésen Orbán Viktor is részt vesz, aki előzetesen élesen bírálta egykori pártcsaládját, az Európai Néppártot, amely a miniszterelnök szerint „lenyúlta” a jobboldalt. 

 

Gyurcsány Ferenc nem mond le, mert ezzel esélyt adnak a DK-nak hogy jobb legyen

Dobrev Klára viszont kevesebb hazai és több brüsszeli feladatot vállal majd a következő években. Gyurcsány Ferenc emellett több láthatóságot is ígért. Lendvai Ildikó szerint a DK elnöke lemondásával pártja jövőjét veszélyeztetné, maradásával azonban az egész baloldalét.