videó

Ájultan esett össze a Heti Napló riportere az Örs vezér tér közepén: aztán megdöbbentő dolog történt

Európában 45 másodpercenként hal meg egy ember hirtelen szívmegállásban, pedig a szakemberek szerint az újraélesztés megtanulásával ezeknek az embereknek a nagy része megmenthető lenne. A Heti Napló stábját az Országos Mentőszolgálat hívta meg egy újraélesztő tanfolyamra. De mielőtt elkezdődött volna az oktatás, Berecz Péter egy meglepő kísérletnek vetette alá magát, Budapest egyik legforgalmasabb terén.

kapcsolódó videók

 

A Millenniumi Földalatti titkai

A metró, amit azért kellett a föld alá rejteni, hogy az Andrássy úti paloták lakóinak ne kelljen a villamos síneket nézegetniük. Mikor cserélik már le az ötvenéves szerelvényeket, és hogy kerül a Városligetbe a semmi fölött átívelő híd? Sok újdonság és érdekesség a kontinens első "kéregvasútjáról", amit 1896-ban a millenniumra adtak át. L. Dézsi Zoltán riportja.

 

Miért jobb egy magyarnak Skóciában dolgozni, mint egy skótnak Magyarországon?

Magyarok Skóciában: amikor a magyar lélek és varázslatos skót tájak találkoznak! Valóban spórolnak a skótok? Hogyan küzdenek meg honfitársaink a skót akcentussal és az esős időjárással? Kinek drukkol az Eb-n az a magyar, aki évtizedek óta Skóciában él és dolgozik? Csirkepörkölt pirospaprikával a Loch Ness-i szörny árnyékában! György Gabriella filmje.

 

Magyar Péter a kampányban azt mondta, nem megy Brüsszelbe, most mégis beül az Európai Parlamentbe

Mégis beül az Európai Parlamentbe Magyar Péter! A Tisza Párt alelnöke a kampányban végig azt mondta: nem akar Brüsszelbe menni, mert neki itthon van dolga. Ezzel egy időben Giorgia Meloni nemet mondott Orbán Viktornak a Fidesz csatlakozási szándékára az ECR EP-frakciójához. Orbán válaszul diplomáciai offenzívát indított Brüsszel ellen.

Ezek voltak az elmúlt hét politikai eseményei! Török Réka összefoglalója.

 

1 milliárd 300 millió forint: csak a világ legdrágább gyógyszere segíthet a két debreceni kisfiún!

Két debreceni kisfiú, akiknek szülei most a világ legdrágább gyógyszerére gyűjtenek. Az injekció ára 1,3 milliárd forint. Fejenként! Ha Ádin és Beni nem kapják meg időben a várva várt gyógyszert, akkor hátralévő életüket kerekesszékben és lélegeztetőgéppel kell leélniük, ha össze tudják gyűjteni a felfoghatatlan mennyiségű pénzt, akkor a mostani állapotuk, vélhetően egy életre stabilizálódik! 

Berecz Péter filmje.