videó

15 perces

Miért jobb egy magyarnak Skóciában dolgozni, mint egy skótnak Magyarországon?

Magyarok Skóciában: amikor a magyar lélek és varázslatos skót tájak találkoznak! Valóban spórolnak a skótok? Hogyan küzdenek meg honfitársaink a skót akcentussal és az esős időjárással? Kinek drukkol az Eb-n az a magyar, aki évtizedek óta Skóciában él és dolgozik? Csirkepörkölt pirospaprikával a Loch Ness-i szörny árnyékában! György Gabriella filmje.

kapcsolódó videók

 

Megrendítő történet az ismert éttermesről, aki az ALS ellenére is az Eb-n szurkolt a magyaroknak!

Az ALS-betegségben szenvedő Szalai Dezső megrendítő története! A Heti Napló stábja ott volt Stuttgartban, amikor megvalósult Dezső legnagyobb álma. A lélegeztetőgéppel élő férfi a lelátón szurkolhatott a magyar válogatottnak a Skócia ellen vívott meccsen. Berecz Péter filmje.

Amennyiben szeretnéd támogatni Dezső bakancslistáján szereplő további álmokat, az alábbi számlaszámon tudod segíteni őt:
Összefogás Dezsőért Alapítvány
Bankszámlaszám: 11718000-22409940

 

A Millenniumi Földalatti titkai

A metró, amit azért kellett a föld alá rejteni, hogy az Andrássy úti paloták lakóinak ne kelljen a villamos síneket nézegetniük. Mikor cserélik már le az ötvenéves szerelvényeket, és hogy kerül a Városligetbe a semmi fölött átívelő híd? Sok újdonság és érdekesség a kontinens első "kéregvasútjáról", amit 1896-ban a millenniumra adtak át. L. Dézsi Zoltán riportja.

 

Magyar Péter a kampányban azt mondta, nem megy Brüsszelbe, most mégis beül az Európai Parlamentbe

Mégis beül az Európai Parlamentbe Magyar Péter! A Tisza Párt alelnöke a kampányban végig azt mondta: nem akar Brüsszelbe menni, mert neki itthon van dolga. Ezzel egy időben Giorgia Meloni nemet mondott Orbán Viktornak a Fidesz csatlakozási szándékára az ECR EP-frakciójához. Orbán válaszul diplomáciai offenzívát indított Brüsszel ellen.

Ezek voltak az elmúlt hét politikai eseményei! Török Réka összefoglalója.