videóink

Egyenes Beszéd

Völner-Schadl ügy: Mire elég a felülbírálati indítvány?

Magyar Péter felülbírálati indítványt nyújt be a Völner-Schadl ügyben az ügyészség határozata ellen, illetve feljelentést tesz többek között a kórházi klímák és az állam irodavásárlásaival kapcsolatban.

Az Egyenes Beszéd vendége Horváth Lóránt, ügyvéd, az Ügyvédkör elnöke.

Egyenes Beszéd

Szembement a kormányrendelettel, kirúgták a Madách Gimnázium igazgatóját

A Madách Imre Gimnázium azzal került be a hírekbe, hogy előre bejelentették: nem fogják elvenni a diákoktól a mobiltelefonjaikat, a kormány rendelete ellenére sem. A Belügyminisztérium erre válaszul, szerdán felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját.

Az Egyenes Beszéd vendégei Gégény István, a Szemlélek lapigazgatója és Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

ATV Híradó

Nem beszél egymással a főpolgármester és a DK

Karácsony Gergely még nem kereste a DK-t, hogy egyeztessenek a fővárosi ügyekről, pedig a Tisza Párttal ezt már megtette – állítja a DK szóvivője. A Híradónknak nyilatkozó politikai elemző szerint a Demokratikus Koalíció befolyása megingott a fővárosban, ez okozhatja a mellőzöttséget.

ATV Híradó

Magyar Péter folytatja: hamarosan az iskolákat, a szociális intézményeket és a MÁV-ot vizsgálja

Magyar Péter folytatja az országjárást: ezúttal iskolákat látogat meg, és a vasúti közlekedés problémáit mutatja be. A Tisza párt elnöke az Egyenes beszédben azt mondta: a kórházak esetében hatásos volt a nyilvánosság ereje. A tanár-szakszervezet örül az akciónak, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke szerint viszont: ez nem más mint bulvár-politizálás.

Heti Napló

A magyar vasút legendás óriása: Hogyan formálta a 424-es gőzös a vasúti történelmet?

A mozdony, amely magában öregebb, mint a két masinisztája együttvéve. Hogyan élte meg a magyar ipar legendás járműve a 424-es gőzös az elmúlt 100 esztendőt. Miért nevezték a vasutasok Bivalynak, hogyan került ebből a típusból Észak Koreától, Jugoszláviáig sok országba? És persze milyen a megmaradt két ép 424-es egyikén kamerával utazni? Félelmetes? Izgalmas? Szórakoztató? Fárasztó?