videó

8 perces

Forintosították mekkora veszteséget okozott a kegyelmi botrány az egyházaknak

Nemcsak a református, hanem a katolikus egyház is jelentősen megszenvedte a kegyelmi botrányt – erről beszélt Zalatnay István református lelkész, teológus az ATV Startban, aki az egyszázalékos felajánlások adatsorait elemezve jutott erre a kijelentésre.

kapcsolódó videók

 

Miért vonzódnak ennyire a a fiatalok a szélsőjobbhoz?

Miért radikalizálódnak a fiatalok? Miért terjednek ennyire széles körben a rasszizmus és a sovinizmus kirekesztő eszméi az interneten? Van-e kiút?

Az ATV Start vendége Kitanics Márk klinikai szakpszichológus.

 

Lázár János döntött: marad a Turul-szobor a XII. kerületben

„A Turul marad!” – posztolta hétfőn a Facebookra Lázár János építési és közlekedési miniszter, ugyanis műemlékké nyilvánította a XII. kerületi Turul-szobrot.

Az ATV Start vendége Rényi András művészettörténész.

 

A mostani vonatkisiklások csak az első jelek, nemsokára jönnek a további problémák?

A kisiklások csupán az első jelek, nem sokára jönnek a biztosítórendezés-problémák és felsővezeték-szakadások. A MÁV-tól elvont milliárdok most bosszulják meg magukat – mondta a Népszava érdeklődésére Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke.

Az ATV Start vendége Horváth Csaba szervezetpolitikai alelnök, Vasutasok Szakszervezete.

 

Káosz jöhet az ügyeletei ellátásban? A budapesti háziorvosok fele nem csatlakozott az új rendszerhez

A Magyar Orvosi Kamara levélben jelezte, milyen problémák vannak az új ügyeleti rendszerrel, szerintük az előírtnál jóval kevesebben látják el az ügyeleti feladatokat a Budapesten, sok helyen alkalmatlan a helyiség az ügyeleti ellátásra és a háziorvosokkal való a szerződéskötés is nagyon lassan halad.

Az ATV Start vendége Póta György házi gyermekorvos.