videó

8 perces

A DK az Alkotmánybírósághoz fordul a katonák jogainak védelmében

Az Egyenes Beszéd vendége Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője.

kapcsolódó videók

 

Amerikai kampányhajrá: ki az esélyesebb jelölt?

A verseny végső szakaszában Kamala Harris és Donald Trump is a billegő államokban kampányol. A demokraták arról igyekeznek meggyőzni a szavazókat, hogy Trump veszélyt jelent az amerikai demokráciára. 

Az Egyenes Beszéd vendége Csizmazia Gábor, Amerika-szakértő, NKE.

 

Messze lemaradnak a magyar kórházak az európai átlagtól higiénia terén

A hazai egészségügyi intézmények jelentősen alulteljesítenek az európai átlaghoz képest: feleannyi kézfertőtlenítőt használnak mint Ausztriában, negyedannyi fertőzéstesztet végeznek mint Németországban, és az elkülönítő szobák aránya is mindössze 3%, szemben az észt 20%-kal.

Az Egyenes Beszéd vendége Kincses Gyula, a MOK volt elnöke.

 

Újabb áremelkedési hullám söpörhet végig az ingatlanpiacon a kormány döntése miatt?

Hétfő este felkerült a Kormány.hu oldalára az a jogszabálytervezet, ami részletesen leírja, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjai a nyugdíjcélú megtakarításaikat egy évig, 2025-ben hogyan használhatják fel lakáscélra anélkül, hogy adózniuk kellene utána.

Skype-on kapcsoljuk Gergely Pétert, a biztosdontes.hu alapítóját.

 

Orbán Viktor bejelentette: hétfőn indul a nemzeti konzultáció

A miniszterelnök bejelentette, hogy hétfőn indul a nemzeti konzultáció. Hidvéghi Balázs, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára videóban tudatta, hogy nem leszünk bevándorló ország - ez biztos ott lesz a kérdések között. 

Az Egyenes Beszéd vendégei Böcskei Balázs, az IDEA kutatási igazgatója és Schlanger Márton, a Republikon elemzője.

 

Komolyan vehetőek a kormány béremelési tervei?

A GKI szerint úgy tűnik, a kormány elhatározta, hogy erőltetett bérfelzárkózást hajt(at) végre a következő években. Ennek keretében a minimálbért 1000 euróra, a bruttó átlagkeresetet 1 millió Ft-ra várja 2028-ra. Ennek realitása kérdéses, főleg annak tükrében, hogy az elmúlt 20 évben a reálkeresetek évi 3,1 százalékkal nőttek, illetve azért, mert ez a közalkalmazottak, köztisztviselők és egyéb állami munkavállalók bérének hasonló mértékű emelését is jelentené. 

Az Egyenes Beszéd vendége Bod Péter Ákos, a jegybank volt elnöke.