videó

18 perces

Déli Híradó - 2024.10.18.

A mai nap hírei 12:00-kor.

kapcsolódó videók

 

Kemény kritikák Csányi Sándortól: nincs olyan ország, ahol ennyire beavatkoznak a bankok életébe

Jogosnak nevezték Csányi Sándor kormánykritikáját a híradónk által megkérdezett szakértők. Büttl Ferenc azt mondta: a gazdaságpolitikában nincs stratégiai tervezés, ahogy fogalmazott: a kabinet ide-oda csapkod. A bank360.hu vezető szakértője arról is beszélt híradónknak, hogy a pénzintézetek az OTP elnöke által felvetett problémák mellett komoly profitra tettek szert.

 

Csárdi Antal bejelentette: kilép az LMP-ből

Szakértők szerint nem véletlen, hogy az utóbbi időben több ellenzéki párt képviselője is bejelentette kilépését, miközben elnyert tisztségét megtartja. A híradónknak nyilatkozó politikai elemző úgy látja: a Tisza pártnak érdemes lenne megfontolnia, hogy 2026-ban esetleg Csárdit indíthatja el Budapest 1-es választókerületében. 

 

Megkérdeztünk egy jogászt, átvizsgálhatja-e bárki az iskolában a diákok csomagjait?

Az általunk megkérdezett jogász szerint bűncselekményt követne el az, aki az iskolákban a gyerekek táskáját átvizsgálná azzal a céllal, hogy ellenőrizze az iskolai telefontilalom betartását. Fábián Adrián arra mutatott rá, hogy csak a rendőrségnek van joga bárkinek a csomagját ellenőrizni, átvizsgálni, abba belenyúlni. 

 

Orbán Viktor szerint rémísztő tervet vázolt fel Zelenszkij

A bevándorlás, Ukrajna és az Unió versenyképessége áll a kétnapos uniós csúcstalálkozó középpontjában.  Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője erősebb és gyorsabb segítséget sürgetett Ukrajnának. Magyarország másfél éve akadályozza 6,6 milliárd euró átutalását a háborúban álló országnak. 

 

Lázár János: Debrecen hamarosan olyan gazdag lehet, mint Budapest

Társfővárosként tekint a kormány Debrecenre - egyebek közt erről beszélt Lázár János, szerdán Debrecenben, ahol újabb fejlesztéseket is bejelentett. A miniszter azt is elárulta, hogy a Természettudományi és a Közlekedési Múzeum is Debrecenben költözik majd. Vitézy Dávid Híradónknak azt mondta a kormány terve agyament és értelmetlen.