videó

13 perces

Strasbourgi csihi-puhi: keményen kiosztották Orbán Viktort az EP-ben

Orbán Viktor és Magyar Péter első nyilvános vitája! Mindehhez Strasbourgig kellett menni. A miniszterelnök és a Tisza párt elnöke először volt egy légtérben, mióta Magyar Péter politikusnak állt. A plenáris ülésen több szó esett a magyar belpolitikáról mint az uniós ügyekről.

kapcsolódó videók

 

100 éves korában elhunyt Lily Ebert, magyar származású holokauszt-túlélő

A dédnagymama, aki megmutatta a világnak, hogy milyen ha valaki nem adja fel. Aki a sok szörnyűség után is képes volt új életet kezdeni és aki egész életében egy békésebb világért dolgozott. 100 éves korában elhunyt Lily Ebert, magyar származású holokauszt-túlélő, a nagy tanító, akit a Heti Naplóból ismert meg Magyarország!

 

Az Újházi-tyúkleves nyomában: honnan kapta nevét a legendás magyar étel?

Hol van az az Újház? Vagy nem is egy településről kapta nevét az Újházy tyúkhúsleves? A legenda nyomába eredünk! Mi köze a fiumei úti temetőben nyugvó Újházy Edének a legendás leveshez? Ez a bohém, nőcsábász komikus-színész volt valóban a névadó? Egyáltalán ha tyúkleves, akkor szabad kakasból főzni? Vagy tilos?

 

Iszonyú pusztítást hagyott maga mögött a Milton

Élőben kapcsoljuk Floridát, ahonnan több mint egymillió embernek kellett elhagynia otthonát és elmenekülni a pusztító erejű Milton hurrikán elől! Több száz repülőjáratot töröltek, hiánycikk lett a benzin! Ez lehet az évszázad legsúlyosabb hurrikánja?

 

A 106 éves Feri bácsi a Heti Naplóban árulta el, mi a hosszú élet titkát

Hangszereken játszik, aktív életet él, netezik, 10 unokája, 18 dédunokája és 4 ükunokája van a 106 éves Bakó Ferencnek, aki Berecz Péternek a Heti Naplóban árulta el, mi a hosszú élet titka.

Peti és Feri bácsi között egyébként 82 év a korkülönbség, ő lehet az utolsó élő magyarok egyike, akik még az Osztrák-Magyar Monarchia idején születtek. De hogy hogyan élte túl a háborút? Miért nem ismeri a büszkeség kifejezést? És mi az az egyedüli dolog, amitől nagyon fél? Kiderül a riportfilmből!