videó

20 perces

Déli Híradó - 2024.10.08.

A mai nap hírei 12:00-kor.

kapcsolódó videók

 

Jövőre elveszik az iparűzésiadó-bevétel egy részét a önkormányzatoktól

Azt a járások kapják meg a Versenyképes Járások Program keretében. Ennek részeként az iparűzési adó jövő évi többlete bekerülne a terület-fejlesztési alapba, a járások pályázhatnak a pénzre. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége szerint ez mindenképpen a települések bevételeit csökkenti.

 

Tömegével hagyják a kisbabákat a kórházakban, nem tudják hazavinni őket a szüleik

Ugyanakkor nincs elég nevelőszülő sem, hogy ők gondoskodjanak róluk. Ezért az intézményekben az is előfordul, hogy vizsgálatra küldözgetik a babákat, hogy legyen jogcím a benntartásukra.  Az SOS gyermekfalvak kommunikációs vezetője azt mondta: legalább 2-ezer nevelőszülő hiányzik a rendszerből, akik pedig vannak, gyakran túlterheltek.

 

Botrányba fulladt Orbán Viktor sajtótájékoztatója, letepertek a biztonsági őrök egy embert

Megzavarták Strasbourgban Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatóját, akit hazaárulással vádolt a DK aktivistája. A nemzetközi sajtó főként az orosz-ukrán konfliktusról kérdezte a magyar miniszterelnököt. Orbán Viktor egyébként a magyar soros elnökség programjának bemutatására érkezett az Európai Parlamentbe, ahol holnap részt vesz a plenáris ülésen.

 

Géniusz: Óriásit megy Karácsony Attila, rendkívül izgalmas párbaj lesz ma este

Már hat sikeres párbajt van a háta mögött Karácsony Attilának, a Géniusz egyik játékosának. A múlt heti epizódban a kvízmester kihívója a 39 éves Lang Péter volt, aki eddig még nem vállalt tévés szereplést. Híradónknak mindkét játékos azt mondta, hogy izgalmas a párbaj, ami egyébként ma este folytatódik.

 

Egyre kevesebbet ér a pénzünk: 402 forint felett az euró árfolyama

Ez egyrészt veszélyeztetheti a kormány új béremelési céljait, másrészt azt jelenti, hogy még kevesebbet ér a magyar fizetőeszköz külföldön. A híradónak nyilatkozó szakértők szerint a forint gyengülése beleillik egy több évtizedes versenyképességi politikába, ami a beruházó külföldi cégeknek és az exportra termelőknek kedvez.

 

Orbán Balázs szerint a békepárti álláspontja miatt kapja a támadásokat

Dezinformációs kampányokra kell készülni a következő másfél évben - ezt Orbán Balázs mondta a Hír TV-ben, miután az 1956-tal kapcsolatos kijelentéséről kérdezték. Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter úgy véli: Európában és az egész világon minden tisztességes ember békepárti, csak nem ugyanazt értik ezen, mint a kormány politikusai.