videó

9 perces

Ijesztően legyengült a forint

Már 400 forint felett jár az euró árfolyama – Tudatosan gyengíti a kormány a forintot?

Az ATV Start vendége Balásy Zsolt közgazdász, a HOLD Alapkezelő portfoliókezelője.

kapcsolódó videók

 

Adóparadicsom a focisták számára Magyarország

Magyarországon a futballisták jövedelme és adózási feltételei szigorúan titkosak, a klubok nem közlik, mekkora fizetést kapnak játékosaik. Az UEFA statisztikáiból azonban arra lehet következtetni, hogy az átlagos fizetés havi körülbelül 4,5 millió forint.

Az állam által számukra kialakított rendkívül kedvező adózási környezet biztosítja, hogy jövedelmük nem a szokásos személyi jövedelemadó (szja) alá tartozik, hanem az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) alá. 

Az ATV Start vendége Jandó Zoltán újságíraó, G7.hu.

 

Felfüggeszthetik lopás miatt Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogát?

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését, mert Magyar még június végén egy budapesti klubban szóváltásba keveredett egy férfival, akitől elvette a telefonját, amit aztán, a szórakozóhelyet elhagyva, szándékosan a Dunába dobott. Polt Péter szerint ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas.

Az ATV Start vendége Kende Tamás, az ELTE egyetemi docense.

 

Baranyi Krisztina: óriási az esély, hogy a Fidesz átveszi a főváros irányítását

Ferencváros polgármestere az ATV Start Szigorlat című műsorában elmondta, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés továbbra is képtelen lesz betölteni kulcsfontosságú tisztségeket és törvényes működést biztosítani, a kormányhivatal hamarosan közbeavatkozik. Ami azért is érthetetlen, mert az ellenzék 70 százalékos támogatást kapott a választáson.