videó

11 perces

Lépett a kormány a Brüsszellel folytatott Erasmus-vitában

Az Egyenes Beszéd vendége Hiller István, az MSZP választmányi elnöke.

kapcsolódó videók

 

Feszült viták jellemezték a Közgyűlés alakuló ülését

Óriási sajtóérdeklődés mellett kezdődött el a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése. Karácsony Gergely nem jelölt főpolgármester-helyettest, amire még soha korábban nem volt példa, ezt Szentkirályi Alexandra is szóvá tette. De az igazán parázs vita a frakciók között a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása kapcsán alakult ki.

Az Egyenes Beszéd vendége Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke és fővárosi frakcióvezetője.

 

Elstartolt a Fővárosi Közgyűlés, helyettes nélkül maradt a főpolgármester

A júniusban megválasztott képviselők eskütételével megalakult az új Fővárosi Közgyűlés péntek délelőtt. A főpolgármesteri beszédet követően megkezdte munkáját a közgyűlés, amely a nap folyamán tizenkét előterjesztésről tárgyalt.

Az Egyenes Beszéd vendége Lakner Zoltán, a Jelen főszerkesztője.

 

Nem indult zökkenőmentesen az új ügyeleti rendszer

Az új ügyeleti rendszer bevezetését rengeteg vita előzte meg. A MOK szerint a rendszer csak tovább terheli az egészségügyet, és ezt a véleményt osztja a Mentődolgozók Szövetsége is. Az Országos Mentőszolgálat szerint azonban jól működik a rendszer.

Az Egyenes Beszéd vendége Rékassy Balázs egészségügyi szakértő.

 

Mire számít a fővárosi közgyűlésben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt?

Nem érti Vitézy Dávid, Karácsony Gergely miért szeretett volna egy olyan embert főpolgármester-helyettesnek, aki nem is kapott helyet a fővárosi közgyűlésben, ráadásul a főpolgármester listáján sem szerepelt. Karácsony Gergely abszurdnak nevezte, hogy főpolgármesterként nem választhatja meg saját jobbkezét. Gulyás Gergely pedig azt üzente a főpolgármesternek, hogy biztosítsa Budapest törvényes működését. 

Az Egyenes Beszéd vendége Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, a XII. kerület polgármestere.