videó

15 perces

Kitört a háború: Karácsony Gergely irgalmatlanul beleszállt Magyar Péterbe és Vitézy Dávidba

Magyar Péterék szerelmesek lettek Vitézy Dávidba, csak őt hajlandók megszavazni főpolgármester-helyettesnek, de ez neki azt jelentené, hogy a Fidesz vesztes jelöltje veszi át a hatalmat Budapesten - mondta Karácsony Gergely a Telexnek. 

Az Egyenes Beszéd vendégei Schlanger Márton, a Republikon Intézet kutatójaés Trencséni Dávid, újságíró.

kapcsolódó videók

 

Indul a Géniusz, az ATV népszerű kvízműsora

Hétfő este 21:30-kor indul a Géniusz negyedik szezonja, amit hetente kétszer láthatnak majd a nézők az ATV-n. A mostani műsorban nagyon sok új, fiatal játékos csap össze, ami szerinte azt mutatja, hogy a fiatalabb korosztályban is van igény a műsorra.

Az Egyenes Beszéd vendége Wisinger János, a Géniusz producere.

 

Egymásnak esett Karácsony Gergely és Vitézy Dávid

Magyar Péter szerelmes lett Vitézy Dávidba - mondta sok más mellett Karácsony Gergely főpolgármester a Telexnek nyilatkozva, arra utalva, hogy szerinte az ő kárára a közgyűlés jogköreinek és az általa főpolgármester-helyettesnek javasolt Vitézy Dávid  jogköreinek szélesítésére készül a Tisza Párt és az LMP-frakció.

Az Egyenes Beszéd vendége Vitézy Dávid, volt főpolgármester-jelölt.

 

Szijjártóval tárgyalt Zelenszkij új külügyminisztere Budapesten

“Elvárjuk Ukrajnától azt, hogy a magyar nemzeti közösség jogait állítsa helyre, az anyanyelvhez való hozzáférés tekintetében az oktatás, a kultúra, közigazgatás területén” - jelentette ki Szijjártó Péter, miután találkozott Andrii Sybihával. Az ukrán külügyminiszter közölte: “a magyarok Ukrajna részét képezik, fegyverrel a kézben védik Ukrajnát, “a magyar kisebbség a mi Erős Pistánk”.

Az Egyenes Beszéd vendége Szent-Iványi István külügyi szakértő, ez ellenzék korábbi külpolitikai kabinetvezetője.

 

A strasbourgi bíróság vizsgálja a magyar pedagógusok sztrájkjogának kiüresítését

Az Emberi Jogok Európai Bírósága vizsgálja a magyar pedagógus szakszervezetek panaszát, miszerint a kormány súlyosan korlátozta sztrájkjogukat és egyesülési szabadságukat. Az Orbán-kormánynak most magyarázatot kell adnia, miért hozott olyan rendeleteket, amelyek gyakorlatilag ellehetetlenítették a tanárok jogszerű tiltakozását.

Az Egyenes Beszéd vendége Gosztonyi Gábor alelnök, Pedagógusok Szakszervezete.

 

Jön a 69 éves nyugdíjkorhatár és a Nők40 lassú bedarálása?

A nyugdíj-korhatár fokozatos emelését ajánlja az a javaslat-csomag, amit az OECD készített Magyarország számára. A Népszava által közzétett tervezet azt vázolja, hogy 2045-re 67, míg 2070-re 69 évre kellene emelkednie a korhatárnak. 

Az Egyenes Beszéd vendége Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke.

 

Milyen következménye lesz Orbán Balázs ‘56-os megjegyzésének?

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Mandiner „Stratégiai Részleg” című műsorában a kormányt ért amerikai kritikákról és az 1956-os forradalomról is beszélt. Utóbbi témához fűzött kommentárja azonban futótűzként terjedt végig az országon, nem éppen pozitív visszhangot keltve. A nagy port kavart kijelentésre már szinte mindenki reagált a politikai színtéren, illetve az értelmiség köréből is.

Az Egyenes Beszéd vendége Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter.