videó

20 perces

Déli Híradó - 2024.09.30.

A mai nap hírei 12:00-kor.

kapcsolódó videók

 

Feszült hangulat, üres kasszák: nem lesz könnyű dolguk az új polgármestereknek

Az új költségvetés megalkotása lesz az októbertől hivatalba lépő paksi önkormányzat fő feladata - mondta híradónknak a Tolna vármegyei város megválasztott polgármestere. Heringes Anita arról számolt be, hogy a kormány által állami büdzsébe csoportosított 7 milliárd forint hiánya miatt a paksi sportegyesületeket már ebben az évben nem tudják tovább támogatni. 

 

Ma este visszatér a Géniusz, Gundel Takács Gábor díjnyertes műsora!

Az új évadban az új generáció tagjai csapnak majd össze egymással, miközben a szabályok változatlanok maradnak: 10 egymást követő játék teljesítése kell a Géniusz cím elnyeréséhez. Az ATV saját fejlesztésű műsora eddig kétszer kapta meg a Televíziós újságírók díját, vetélkedő kategóriában. 

 

Kifakadt Karácsony: a Tisza szerelmes lett Vitézy Dávidba

Az új tisztségviselőket övező személyi vitákról, valamint a főpolgármesteri jogkörök csökkentéséről beszélt Karácsony Gergely, aki most először szólalt meg a Fővárosi Közgyűlés működését előkészítő tárgyalásairól. Egyelőre az derült ki, hogy a Tisza Párttal és a Vitézy Dávid által vezetett LMP-frakcióval való együttműködés nem alakul túl jól.

 

Továbbra sem működnek élesben az egy évvel ezelőtt beígért új sebességmérők Budapesten

Még mindig nem működnek élesben azok a sebességmérő kamerák, amelyeket 17 budapesti helyszínre helyeztek el a tavalyi tragikus Árpád hídi halálos gázolás után. Az Országos Rendőr-Főkapitányság Híradónknak azt írta: folyamatban van a kamerák integrációs tesztelése. A Híradónk által megkérdezett szakértők azt mondták: sokkal több traffipaxra lenne szükség.