videó

10 perces

Kínai műholdakkal figyeli Oroszország az ukrán nukleáris létesítményeket?

Volodimir Zelenszkij egy amerikai televíziónak arról beszélt, hogy Oroszország kínai műholdakat használ az ukrán atomerőművek fényképezésére. Kijev ez alapján azt feltételezi, hogy az oroszok a nukleáris létesítményeik ellen készülnek támadásokat végrehajtani.

Az ATV Start vendége Aszódi Attila, a BME Természettudományi Karának dékánja.

kapcsolódó videók

 

Orbán Balázs élete legkeményebb 24 óráján van túl

Orbán Balázs szavai az orosz megszállásról és a védekezés hiányáról elképesztő indulatokat váltott ki. A teljes ellenzék a lemondását követeli és még Orbán Viktor miniszterelnök is hibának minősítette. Orbán Balázs szerint a háborúpárti propaganda kiforgatta a szavait.

Az ATV Start vendége Milbacher Dániel politológus, a Polémia Intézet elemzője.

 

Óriási port kavart Orbán Balázs kijelentése az Oroszországgal szembeni védekezésről

Orbán Balázs a Mandiner „Stratégiai Részleg” című műsorában azt fejtegette, hogy Magyarországnak nem kellene védekezni, ha bejönnének az oroszok. Orbán Balázs szávaiból óriási, már-már világbotrány lett. A politikus gondolatit nem csak a teljes magyar sajtó, hanem a külföldi hírügynökségek is szemlézték. Ezek után le kell mondani Orbán Balázsnak?

Az ATV Start vendége Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa.

 

A magyar pedagógusok sztrájkjogának korlátozását vizsgálja a Emberi Jogok Európai Bírósága

A Magyar Helsinki Bizottság adta hírül, hogy a magyar pedagógusok sztrájkjogának kiüresítését vizsgálja a strasbourgi bíróság. Az eljárásban a kormánynak magyarázatot kell adnia arra, mi szükség volt a pedagógusok egyesülési jogának és a bírósághoz fordulás jogának szélsőséges korlátozására.

Az ATV Start vendége Kádár András Kristóf, a Helsinki Bizottság társelnöke.