videó

3 perces

Havi 102 ezerből tengődnek a szegények, évtizedek óta nem volt ilyen súlyos a helyzet Magyarországon

Egyre nehezebb kitörni a szegénységből Magyarországon - ez derül ki az Eurostat friss adataiból. A szegénységi küszöb alatt élők átlagosan havi 102-ezer forintból élnek itthon. A híradónk által megkérdezett szakértők és politikusok szerint: a szociális juttatások összegének emelésével, és a vidéki települések felzárkóztatásával lehetne csökkenteni a szegények leszakadását.

kapcsolódó videók

 

Továbbra sem működnek élesben az egy évvel ezelőtt beígért új sebességmérők Budapesten

Még mindig nem működnek élesben azok a sebességmérő kamerák, amelyeket 17 budapesti helyszínre helyeztek el a tavalyi tragikus Árpád hídi halálos gázolás után. Az Országos Rendőr-Főkapitányság Híradónknak azt írta: folyamatban van a kamerák integrációs tesztelése. A Híradónk által megkérdezett szakértők azt mondták: sokkal több traffipaxra lenne szükség.

 

Súlyosan bántalmaztak több katonanőt, majd meg is hurcolták őket, mert jelentették az esetet

A bántalmazott katona-nőt hibáztatták a belső vizsgálat során - állítja a híradónknak nyilatkozó honvéd tiszt-helyettes édesanyja. A nő azért kereste meg csatornánkat, mert azt mondta: nem tudnak hová fordulni, és nem kaptak érdemi segítséget a honvédségtől. A korábban Szolnokon szolgálatot teljesítő katonanőt a kiképzésen bántalmazták, súlyosan megsérült a térde, műteni kellett. 

 

Megszólalt Ungváry Rudolf: szembeköpve érzi magát Orbán Balázs nyilatkozata miatt

A Kádár-rendszer ütötte-verte, a mostani pedig szembeköpi - ezt mondta Híradónknak Ungváry Rudolf '56-os forradalmár, miután Orbán Balázs a szovjetek elleni szabadságharccal magyarázta, hogy Magyarország miért nem kezdett volna Ukrajna helyében háborús védekezésbe. A miniszterelnök hibának nevezte a politikai igazgatója okfejtését. 

 

Orbán Viktor bemutatta a Nagy Tervet

Nem mondott semmi újat a gazdasági semlegesség tervével Orbán Viktor - a szakértők szerint. Horn Gábor, a Republikon igazgatója úgy látja, hogy a miniszterelnök befagyasztott uniós támogatások helyett vonna be kínai forrásokat, és a magas államadósságra keres megoldást.