videó

14 perces

Politika a gáton: elemzők a mindent letaroló „gumicsizmás kampányról”

Amíg a rendőrök, tűzoltók, civilek a gátak építésén és védésén fáradoztak, addig a politikusok az online térben a zsákok mellett a posztokat is dobálták. Amíg Magyar Péter gumicsizmában járta az országot, addig Gyurcsány Ferenc teherautót is tolt. Toroczkai László pedig a gáton állva akadt ki a gáton pózoló politikusokra. Azt tette szóvá, amit éppen ő is csinált, a posztolást. Nálunk még az árvízi védekezés is a politikai haszonszerzésről szólt? 

Berecz Péter riportja. 

kapcsolódó videók

 

A vártnál is súlyosabb volt a mostani Közép-európai árvíz

Az évtized legnagyobb árvize, amely átszáguldott Közép-Európán. Úgy tűnik a nehezén már túl vagyunk! Kapcsoljuk Ausztriát, Lengyelországot és Szlovákiát. Urai voltak szomszédaink a helyzetnek? Lesznek politikai következmények? Mik a tapasztalatok? 

 

Heti Napló 400❗

Születésnapi Heti Napló! Túlvagyunk a 400. adáson! De mitől lett és maradt az elmúlt 8 évben a "Heti Napló Sváby Andrással" Magyarország egyik legkedveltebb magazinműsora? Hogyan látja ezt András, Gabi, Réka, Peti, Tvrtko és Zoli?

Köszönjük az eddigi figyelmet, megyünk tovább!

 

Hivatalos: Terézváros 2026-tól betiltja az Airbnb-t

Döntöttek a terézvárosiak: nem kérnek Airbnb-t a kerületbe!

Soproni Tamás, a kerület polgármestere, a szavazás eredménye kapcsán kiemelte, hogy Terézváros ezzel a döntéssel a demokrácia gyakorlásában is példát mutatott. „A következő lépés az lesz, hogy a képviselő-testület elé viszem a terézvárosiak akaratát, és rendeletet alkotunk a döntésük alapján” – nyilatkozta.

György Gabriella riportja.