videó

20 perces

Déli Híradó - 2024.09.24.

A mai nap hírei 12:00-kor.

kapcsolódó videók

 

Megrázó számok: több száz elhagyott csecsemő van magyar kórházakban

Jelenleg 300 újszülött van a kórházakban, akiket a szüleik nem vittek haza. Az elmúlt egy évben hatszorosára nőtt a számuk – írja a Népszava. A Híradónknak nyilatkozó szakemberek szerint: nem működik jól a családsegítő rendszer, és emelni kellene a nevelőszülőknek járó díjazást.

 

Jövő kedden indul az új ügyeleti rendszer Budapesten

Vidéken már tavaly óta működik, a lényege, hogy hétköznapokon délután 4 órától másnap reggel 8-ig a kijelölt ügyeleti helyeken lehet orvoshoz fordulni. Előtte viszont a felnőttek és a gyerekek esetében is fel kell hívni a 1830-as számot.

 

Hiába csökken az infláció, nem érzékelik a magyarok

Az Európai Unióban már csak a negyedik legmagasabb a magyarországi infláció - írja a GKI az Eurostat adatai alapján. Augusztusban 3,4 tized volt a hazai infláció, utoljára 2021 elején volt ezen a szinten. Tudósítónk ugyanakkor azt tapasztalta, az emberek alig érzékeltek valamit a pozitív változásból.

 

Új uniós jelentéstevő: a magyar-jelenség egzisztenciális fenyegetés az EU számára

Az Orbán-féle szövegkönyv egyre népszerűbb, egzisztenciális fenyegetést jelent az Európai Unió számára - erről beszélt a Szabad Európának Tineke Strik, aki az Európai Parlament állandó magyar jelentéstevője lesz az új ciklusban. Az európai zöldek frakciójának holland tagja beszélt arról is, hogy úgy tudja: az Európai Néppárton belül tárgyalnak a kapcsolatok normalizálásáról a magyar kormánnyal.

 

Magyar Péter meglepő bejelentést tett a jövőjéről

Magyar Péter nem ül be a Fővárosi Közgyűlésbe - ezt a Facebookon jelentette be a Tisza Párt elnöke. A híradónknak nyilatkozó politikai elemző egyelőre nem lát olyan politikust, aki főpolgármester-helyettesként maga mellé tudná állítani a közgyűlés többségét. Márpedig a szabályok szerint Karácsony Gergelynek legalább egy helyettes kell ahhoz, hogy megalakulhasson a közgyűlés.