videó

9 perces

Kegyelmi botrány, Bese-ügy: óriási válságban vannak a hazai történelmi egyházak

A református K. Endre kegyelmi ügye után most a Katolikus Egyház botrányaitól hangos napok óta a hazai közélet. Súlyos hitelességi válságba kerületek a történelmi egyházak? Mennyire keresztény még Magyarország és Európa? Az egyház mindig meg tud újulni?

Az ATV Start vendége Pető Attila.

kapcsolódó videók

 

A terézvárosiak beintettek az Airbnb-nek

Döntöttek a terézvárosiak: nem kérnek az Airbnb-ből! Ezért a kerület 2026-tól betiltja a rövid távú lakáskiadás lehetőségét.

Az ATV Start vendége Balogh László vezető gazdasági szakértő, Ingatlan.com.

 

A Göd-ÉRT Egyesület is a Szuverenitásvédelmi Hivatal célkeresztjébe került

Ezúttal egy civil szervezet került a Szuverenitásvédelmi Hivatal célkeresztjébe. A Lánczi Tamás vezette hivatal levélben arról értesítette a Göd-ÉRT Környezetvédelmi és Városvédő Egyesületet, hogy tevékenységét „egyedi vizsgálat” alá veszi. De mi lehet ennek az oka, és miért pont most?

Az ATV Start vendége Szegedi Ákos, a Göd-Ért egyesület elnöke.

 

Ezt lehet tudni eddig a Trump elleni újabb merényletkísérletről

Merényletkísérlet miatt zajlik a nyomozás a Donald Trump elleni vasárnapi támadáskísérlettel összefüggésben, a gyanúsított ellen megtörtént az első vádemelés, amit még több követhet. A merénylő Ryan Wesley Routh mobiltelefonjának cellainformációi alapján a férfi 12 órán keresztül tartózkodott Donald Trump golfpályája, a Trump International Golf Club West Palm Beach közelében mielőtt észrevették volna.

Az ATV Start vendége Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

 

Mindenhol száz százalékon pörög a felkészülés: élőben kapcsoljuk Ausztriát, Magyarországot és Erdélyt

Az ATV Start műsorában átfogó beszámolót adtak a Közép-Európát sújtó árvízi helyzetről, amely Ausztriát, Magyarországot és Romániát érintette. A súlyos esőzések nyomán kilépett folyók több települést elárasztottak, emberéleteket követeltek, és jelentős anyagi károkat okoztak.

A műsorban élőben kapcsoltuk: Dunakeszit, Budapestet, Zebegényt és Szentendrét. Illetve megnéztük, mi a helyzet Ausztriában és Romániában.

 

Minden homokzsákra jut egy politikus? Orbán, Magyar és Gyurcsány is csizmát húzott

Miniszterek, politikusok, pártvezérek húznak csizmát a napokban, ragadnak lapátot, homokzsákokat töltenek, segítenek az árvízi védekezésben. De van-e helye egy politikusnak a gátakon ilyen súlyos helyzetben? Valódi segítséget tudnak nyújtani, vagy most is csak politikai haszonszerzés a cél?

Az ATV Start vendége Gavra Gábor, a Naphíre.hu főszerkesztője.