videó

16 perces

Szakértők szerint érződött Orbán Viktoron Kötcsén, hogy harcos hangulatban van

Megváltozott belpolitikai erőviszonyokról, semleges gazdaságpolitikáról és az uniós források lehívásáról is beszélt Kötcsén zárt körben Orbán Viktor. Az előadás egyik legérdekesebb része az volt, amikor a miniszterelnök kifejtette, hogy „harcosokra” van szükség a győzelemhez.

Az Egyenes Beszéd vendégei Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója és Závecz Tibor, a Závecz Research igazgatója.

kapcsolódó videók

 

Sikerül nagyobb áldozatok elkerülésével megvédeni az árvíztől az országot?

Az évtized árvizére készülnek a szakemberek, hiszen extrém mennyiségű csapadék hullott a folyók vízgyűjtő területein. Győrben a Rába és a Mosoni-Duna torkolatánál számítanak a legmagasabb vízállásra, ahol már kiürítették a rakpartot és az érintett parkolókat, valamint gátrendszerrel és homokzsákkal védekeznek, hogy a víz ne törjön be a belvárosba.

Az Egyenes Beszéd vendége Siklós Gabriella szóvivő, Országos Vízügyi Főigazgatóság.

 

Airbnb: Szentkirályi Alexandra a kormány elé viszi a tiltást?

Megtiltják 2026-tól az Airbnb-zést a VI. kerületben, miután a lakókkal megszavaztatták a kérdést, és 54% a tiltás mellett voksolt. Szentkirályi Alexandra a terézvárosi modellt fogja javasolni a kormánynak. 

Az Egyenes Beszéd vendége Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere.

 

Orbán Viktor nem megy el Strasbourgba, Magyar Péter szerint ez a helyes döntés

Elhalasztotta külföldi programjait Orbán Viktor. A miniszterelnök így nem lesz ott Strasbourgban sem az Európai Parlament vitáján, helyette ma Visegrádon járt, hogy megtekintse az árvízi védekezést. A Tisza párt úgy véli, Orbán Viktor helyes döntést hozott, amikor megfogadta a javaslatukat és lemondta a szerdai strasbourgi európai parlamenti vitán való részvételét.

Az Egyenes Beszéd vendégei Trencséni Dávid újságíró és Dull Szabolcs újságíró.