videó

14 perces

Megdöbbentő interjúban magyarázta Nagy Márton a magyar gazdaság gyengélkedését

A nemzetgazdasági miniszter szerint a gazdaság beindításának egyik akadálya, hogy az emberek óvatosok és nem fogyasztanak eleget.

Az Egyenes Beszéd vendégei Závecz Tibor alapító, Závecz Research és Trencséni Dávid újságíró.

kapcsolódó videók

 

Levelet írt Orbánnak a Jobbik elnöke, annyira sokkolta a fia kollégiuma

Nyílt levelet írt az oktatásért is felelős belügyminiszternek és Orbán Viktornak a Jobbik elnöke, miután szerinte emberi méltóságot sértő körülmények fogadják a diákokat egy nyíregyházi kollégiumban. A politikus fiát költöztette be az épületbe, ahol kosz, szakadt matracok és törött bútorok látványa fogadta őket. A kollégiumot működtető iskola vezetése az esettel kapcsolatban nem akart nyilatkozni.

Az Egyenes Beszéd vendége Adorján Béla, a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

 

Németország bekeményített – lezárják az összes határt

A német kormány hétfőn bejelentette, hogy ideiglenes határellenőrzést vezet be az ország valamennyi szárazföldi határán. A lépés célja az illegális migráció kezelése és a lakosság védelme olyan fenyegetésektől, mint az iszlamista szélsőségesek.

Az Egyenes Beszéd vendége Szent-Iványi István, az ellenzék korábbi külpolitikai kabinetvezetője.

 

A DK kezdeményezi a gyermekekkel foglalkozó egyházi személyek átvilágítását

A Demokratikus Koalíció azt kezdeményezi, hogy ugyanolyan szigorúan világítsák át a gyermekekkel foglalkozó egyházi személyeket, mint a gyermekvédelemben dolgozókat - mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden online sajtótájékoztatóján.

Az Egyenes Beszéd vendége Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

 

Medián: Magyar Péter pártja már csak 4 százalékpontra van a Fidesztől

A Tisza Párt hibahatáron belül van a Fideszhez képest. Ha most vasárnap lennének választások Magyarországon, a listás szavazatok 43 százalékát kapná a kormánypárt, míg a Tisza 39 százalékot szerezne a Medián legfrissebb mérése szerint. 

Az Egyenes Beszéd vendégei Galgóczi Eszter elemző, Forrás Társadalomkutató Központ és Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ projektigazgatója.

 

Műsorvezető: mekkora kárt okoz az egyháznak a Bese-ügy? Katolikus teológus: nagyon nagy kárt!

A kegyelmi botrány után most egy másik történelmi egyház botrányaitól hangos napok óta a sajtó. Bese Gergő katolikus plébánost felfüggesztették papi szolgálata alól, miután kiderült, homoszexuális partikon vehetett részt. Egy másik kecskeméti plébánost pedig azért függesztettek fel, mert  - a vele szemben felhozott vád szerint - évekkel ezelőtt Zala megyében megrontott egy kilencéves kisfiút.

Az Egyenes Beszéd vendége Máté-Tóth András teológus, valláskutató.