videó

7 perces

Izrael elfogadta az amerikai tűzszüneti javaslatot, a Hamász még nem

Az Egyenes Beszéd vendége Sayfo Omar kutatási vezető, Migrációkutató Intézet. 

kapcsolódó videók

 

Ez még csak a kezdet, egyre nagyobb árvizek lehetnek a jövőben

A klímaváltozás következtében egyre szélsőségesebbé váló időjárás miatt a szakértők még súlyosabb árvizek gyakoribb előfordulására számítanak világszerte. A melegedő légkör több vízpárát képes megtartani, ami intenzívebb esőzésekhez vezethet, miközben a tengerszint emelkedése és a változó csapadékeloszlás tovább növelheti az árvízveszélyt, különösen a part menti és folyó menti területeken.

Az Egyenes Beszéd vendége Bart István, klímapolitikai szakértő, a Klíma Stratégia 2050 Intézet vezetője.

Telefonon kapcsoljuk Eőry Dénest, Visegrád polgármesterét.

 

Lépett a kormány: négy pontot átadnak a bankoknak, jelentősen változhatnak a hitelek

További ösztönözné a lakásvásárlást és a felújítást a lakosság körében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, ezért arra kéri a hazai bankokat, hogy önkéntesen mérsékeljék 5 százalék alá a lakáscélú hitelek teljes hiteldíj mutatóját. Szakértők szerint ez piaci alapon most nem lehetséges, noha szükséges lenne a lakosságnak a hitelekhez való jobb hozzáférés. A kormány a bankokkal folytatott egyeztetésen a munkáshitelt előkészítését is kérte.

Skype-on kapcsoljuk Felcsuti Péter, közgazdász, a Bankszövetség korábbi elnöke.

 

Büntetésből vetkőztetett kisiskolásokat egy nyírmeggyesi tanár

Felháborodott szülők keresték meg az ATV-t Nyírmeggyesről azzal, hogy a helyi iskola egyik tanítója olyan büntetési módszert használ, amit sokan el se akartak hinni. A nyáron derült ki a szülők számára, hogy ez a pedagógus a szerinte a rosszalkodó gyerekeket a táblához hívta és alsóneműre vetkőztette. Van olyan kisdiák, aki emiatt már egy másik iskolába jár, annyira félt a megszégyenítéstől. 

Az Egyenes Beszéd vendége Balás Borbála, az Unicef gyermekjogi munkatársa.

 

Kiderült, mit csinált Magyar Péter lakásán Vitézy és a kutyapártos Kovács Gergely

Titokban tárgyalt három héttel ezelőtt Magyar Péter lakásán Vitézy Dávid, illetve Kovács Gergely, a Kutyapárt elnöke arról, hogy kössenek-e koalíciót a Fővárosi Közgyűlésben - tudta meg a 444.hu. Azt, hogy volt ilyen találkozó, Kovács Gergely megerősítette a lapnak.

Az Egyenes Beszéd vendégei Horn Gábor, kuratóriumi elnök, Republikon Alapítvány és Szerető Szabolcs, a Magyar Hang főmunkatársa.