videó

2 perces

Elemzőket kérdeztünk, mi lehet az ukrán offenzíva célja

Megerősítette Oroszország három, Ukrajnával határos régiójának védelmét, napokkal azután, hogy ukrán egységek törtek be a Kurszki területre. Elemzők szerint az offenzíva célja, hogy orosz erőket vonjon el a frontról, és előnyösebb pozícióba hozza az orosz agressziótól szenvedő Ukrajnát a béketárgyalások előtt. Közben Belarusz is erősítést küldött a határra, és azzal vádolta Ukrajnát, hogy drónjai megsértették a légterét.

kapcsolódó videók

 

Szexuális jellegű botrány miatt komoly vitába keveredett Hosszú Katinka a szakszövetséggel

Zaklatással vádolják az Iron Swim vagyis Hosszú Katinka úszóiskolájának egyik volt edzőjét, az ügy miatt a Magyar Úszó Szövetség vizsgálóbizottságot állít fel. Sajtóértesülések szerint az edző önként távozott az egyesületből 16 tanítványával együtt. Hosszú Katinka szerint a szövetség az ő támadására használja fel, hogy vizsgálat indult egy korábban a klubjában dolgozó edző ellen.

 

Itt az újabb pedofil botrány? - Borzalmas dolgot tehetett egy pap

Újabb papokat érintő ügyek láttak napvilágot. A pestisracok.hu derítette ki, hogy Bács-Kiskunban az utóbbi években legalább két eset történt, amiben papok érintettek. Egyiküket már elítélte a bíróság, míg egy másik – amolyan celeb plébános – ellen még folyik a nyomozás. Az ő esetében azt állítják, hogy egy kilenc éves kisfiút abúzált  még Zalában. 

 

Kalocsai-Kecskeméti főegyházmegye érseke: Bese Gergő a legsúlyosabb büntetést kapta

A kegyelmi botrány után egy másik történelmi egyház botrányától hangos napok óta a sajtó. Bese Gergő katolikus plébánost felfüggesztették papi szolgálata alól, miután kiderült, homoszexuális partikon vehetett részt. Egy névtelenséget kérő egyházjogász azt mondta, a felfüggesztéssel nem zárult le az ügy, az egyház alaposan ki fogja vizsgálni, vannak-e más egyházi érintettjei az ügynek. 

 

Egy ismert közgazdászprofesszor szerint megszorítás köszönthet a magyarokra

Augusztusban rekordot jelentő, 414 milliárd forintos hiánnyal zárt a költségvetés. Ez a Pénzügyminisztérium friss jelentéséből derült ki. Orbán Viktor ennek ellenére optimista. A szombati kötcsei pikniken gazdasági akciótervet hirdetett, amelyben nagyarányú béremelésről, megnövelt családi adókedvezményről és 3-5 százalékos gazdasági növekedésről beszélt.

 

Fürjes Balázsnak meggyőződése, hogy egy magyarországi olimpia megrendezésével Budapest nyerné a legtöbbet

Meggyőződése, hogy az olimpia egész Magyarországot felgyorsítaná és a legtöbbet Budapest nyerné vele – ezt Fürjes Balázs a nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja mondta ezt az ATV Híradónak, aki szerint sportlétesítményre már nem nagyon van szükség, azok már megépültek korábban, viszont rendbe kéne tenni a Budapesti közlekedést, és a kórházakat.