videó

9 perces

Vizsgát kell tennie a tanároknak a Nemzeti Alaptantervből

A hírek szerint a miniszteri rendelet-tervezet a jövőben minden pedagógus számára kötelezővé tenne egy 10 órás online előkészítőt, és a tananyagból vizsgázniuk is kellene. A tervezet a pedagógusok mobiltelefon-használatát is újraszabályozná: a pedagógusok tanórán, a tantermi oktatás során, de az iskolaudvaron is, illetve a tanulói felügyelet ellátása során kizárólag az neveléssel-oktatással összefüggő célokra használhatnák a mobiltelefonjaikat.

Az ATV Start vendége Totyik Tamás elnök, PSZ.

kapcsolódó videók

 

Döntött a kormány: jöhetnek az új vonatok

Megszületett az a kormányhatározat, amely engedélyezi a GYSEV Zrt. és az Európai Beruházási Bank közötti szerződéskötést, továbbá állami garanciát is vállal új villamos motorvonatok beszerzéséhez.

Az ATV Start vendége Horváth Csaba szervezetpolitikai elnök, Vasutasok Szakszervezete.

 

Már csak hónapjai vannak hátra Matolcsy Györgynek

Matolcsy György mandátuma 2025 márciusban lejár a Magyar Nemzeti Bank élén. A kérdés adott: ki lesz az utódja? Sajtóértesülések szerint Orbán Viktor Varga Mihályt vagy Nagy Mártont fogja kinevezni a jegybank élére.

Az ATV Start vendége Csillag István korábbi gazdasági miniszter.

 

Mekkora fejfájást okozhat a kormánynak a Bese-ügy?

Orbán Viktor Kötcsén Bese Gergő ügyével kapcsolatban is megszólalt. A korábbi "NER-es sztárpap" felfüggesztésével kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: „Az egyházi személyek ügyei az egyházakhoz tartoznak”.

Az ATV Start vendége Árpási Bence, a Népszava újságírója.