videó

4 perces

Szijjártó bekeményített: Brüsszelből kérték-e az olajszállítás tiltását Ukrajnától?

Szijjártó Péter szerint az, hogy nem történt előrelépés a magyar és szlovák kormány konzultációs kérelme óta az uniós testületben, arra utal, hogy Brüsszel személyesen kérte Ukrajnától az orosz Lukoil szállítmányok leállítását Magyarországra és Szlovákiába. 

kapcsolódó videók

 

Somos András visszatér, így fogadták a rajongói

Hatalmas volt az érdeklődés Újlipótváros civil - kulturális összművészeti fesztiválján, a  Pozsonyi Pikniken, amelyen ott voltak az ATV ismert műsorvezetői is. Somos András is feltűnt, aki szeptember tizenhatodikától ismételten várja nézőink hívásait a Fórumban.

 

Kiderült: nem a tigrisszúnyogok miatt vezettek be korlátozást a véradó állomásokon

Korlátozásokat vezettek be a véradó állomásokon a nyugat-nílusi láz veszélye miatt. Ez azonban a felröppent hírekkel ellentétben nincs összefüggésben a tigrisszúnyogok megjelenésével. A szakemberek elmondták, ez  szúnyog nem terjeszti ezt a betegséget és ha valahol felmerül a vírus terjedése, akkor  véradókat automatikusan tesztelik. Azokat pedig, akik olyan országokban nyaraltak vagy dolgoztak, ahol fokozott a veszély, egy hónapra kizárják a véradásból.

 

Zelenszkij köszönetet mondott Orbán egyik európai szövetségesének

Heves harcokról számoltak be a háborús felek Ukrajnában. Egy nap leforgása alatt több mint száz csatát vívtak a frontvonalakon. Az orosz erők hat település elfoglalását jelentették be, míg az ukrán hadsereg jelentős orosz veszteségekről közölt híreket.