videó

9 perces

Politikai szakértő: Orbán Viktor a két hete tartó soros elnökség alatt még jobban elszigetelődött

Két hete vette át Magyarország az unió soros elnökségét. Ez idő alatt Orbán Viktor tárgyalt Zelenszkijjel, Putyinnal, Hszi Csin-ping kínai elnökkel és Donald Trumppal is – ezeket a diplomácia utazásokat a magyar miniszterelnök "békemissziónak" nevezte. 

kapcsolódó videók

 

Kiderült, így költhető el a nyugdíjmegtakarításunk ingatlanra

Megjelent a jogszabálytervezet a nyugdíjmegtakarítások adómentes lakáscélú felhasználásáról. Számos kérdés tisztázódott, de akad azért még néhány nyitott pont.

Az ATV Start vendége Argyelán József, a Bankmonitor vezető pénzügyi elemzője.

 

Miért erősödik a radikalizmus és a szélsőjobboldal Európában? Mi köze mindehhez Orbán Viktornak?

Az elmúlt hónapokban annak lehettünk tanúi, hogy a szélsőjobboldali radikális pártok jelentősen megerősödtek Európa-szerte. Szeptemberben a német AfD aratott történelmi győzelmet, Ausztriában pedig a radikális Szabadságpárt nyert a választásokon. De mi köze mindehhez Orbán Viktornak?

Az ATV Start vendége Hunyadi Bulcsú, a Political Capital radikalizmus és extrémizmus programjának vezetője.

 

A mérések szerint már a Fidesz nyakán van a Tisza, Gulyás Gergely szerint ők nyugodtak

Az ATV megkérdezte Gulyás Gergelyt, hogy elhiszi-e az Idea Intézet méréseit, amely szerint a Tisza Párt hibahatáron belül utolérte a Fideszt. Gulyás azt válaszolta: "Nem, mi is mérünk, és ez politikai célokat szolgáló mérés." Megjegyezte, hogy ezek a mérések "vagy nem tudnak mérni, vagy politikai céllal készülnek," de ez is "része a politikának." Hozzátette, hogy a Fidesz belső mérései mást mutatnak, bár konkrét számokat nem közölt, de hangsúlyozta: "Mi nagyon nyugodtak vagyunk"

Az ATV Start vendége Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.