videó

16 perces

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Kevesen tudják, hogy az 1968-ban bemutatott Egri csillagok valójában egy remake volt, merthogy az eredetit 1923-ban forgatták. Ebből a verzióból találtak meg most rég elveszettnek hitt filmkockákat. Hol voltak 100 évig az első film képkockái? Hogy kerültek most elő? Ki volt az első Jumurdzsák, és miért nem Egerben forgatták az ostrom jeleneteket?

L. Dézsi Zoltán filmje. 

kapcsolódó videók

 

A francia film ikonja: Alain Delonra emlékezünk

A színész, akiért az egész világon rajongtak a nők, és akire az egész világon féltékenyek voltak a férfiak. Mi maradt utána? Hogyan látta őt a leghíresebb magyarhangja, aki többször is szinkronizálta? Igaz, hogy Belmondo és Delon ellenségek voltak? 

L. Dézsi Zoltán filmje. 

 

Soha nem látott mélyponton a MÁV

Kisiklott vonat, meghibásodott biztosítóberendezés, jelentős késések, járatkimaradások, eltört sínek és 50 év feletti vagonok még a nemzetközi járatokon is! Nincs ezen mit szépíteni, tragikus állapotban van a MÁV!

Török Réka és stábja vonatra merészkedett, hogy a nyári szünet utolsó napjaiban körbeutazza a Balatont. Mit láttunk? Mit tapasztaltunk? Megmutatjuk!

 

Az igazgató, akit 24 év után azért mentettek fel, mert nem volt hajlandó kitiltani a telefonokat

Így jár aki szembeszegül?!

Az iskolaigazgató, akit 24 év intézményvezetés után azért mentettek fel, mert nem volt hajlandó kitiltani a telefonokat az ország egyik legjobb gimnáziumából. Valóban a kormány dolga elrendelni, hogy a diákoknak kötelező legyen leadniuk a tanítási nap elején a mobiltelefonjukat? Jogos, vagy megtorlás volt a Madách Gimnázium igazgatójának a felmentése?

Berecz Péter riportja.

 

A magyar vasút legendás óriása: Hogyan formálta a 424-es gőzös a vasúti történelmet?

A mozdony, amely magában öregebb, mint a két masinisztája együttvéve. Hogyan élte meg a magyar ipar legendás járműve a 424-es gőzös az elmúlt 100 esztendőt. Miért nevezték a vasutasok Bivalynak, hogyan került ebből a típusból Észak Koreától, Jugoszláviáig sok országba? És persze milyen a megmaradt két ép 424-es egyikén kamerával utazni? Félelmetes? Izgalmas? Szórakoztató? Fárasztó?

 

Korrupciós botrány a harmadik kerületben: A polgármester és a helyettese is előzetesben

A gyanúsítás alapján a jelenlegi és az újraválasztott polgármester Dr. Kiss László, akit a DK-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd- Jobbik pártszövetség támogatott korrupciós  pénzeket tett zsebre és túlárazott szerződéseket írt alá. Kiss a börtönből is polgármester, a fizetését is kapja. 
Sváby András vendége Horváth Lóránt, a Heti Napló állandó jogi szakértője.

 

Clickbait vagy valóság? Magyar Péter után Takács Péter is megmutatta a kórházak állapotát

38 fok, levegőtlen szobák, wc papír és szappan nélküli mosdók a kórházakban! Igaz, hogy Magyar Péter clickbait politizálást művel és csak a népszerűséget kergeti, amikor kórházkörútra indul és hőmérsékletet mér a kórtermekben? Magyar Péter a Heti Naplóban válaszol, ezt is megkérdeztük tőle! Az egészségügyi államtitkár viszont azt mondja: soha senki nem tett még annyi pénzt az egészségügybe, mint a mostani kormány.