videó

4 perces

Kiverte a biztosítékot az EU-ban Orbán Viktor Moszkvai látogatása

Kijevi látogatása után, ma délelőtt Moszkvába utazott Orbán Viktor, hogy Vlagyimir Putyinnal találkozzon. A miniszterelnök szerint lassan Magyarország az egyetlen olyan európai ország, amely mindenkivel képes kommunikálni. Orbán Viktor elmondta, hogy az orosz elnökkel való találkozás célja, részéről az Európát érintő fontos kérdések megvitatása volt. 

kapcsolódó videók

 

Új Covid-variáns jelent meg Magyarországon, már neve is van!

Magyarországon is megjelent az új Covid-variáns, a FLiRT. Rusvai Miklós híradónknak elmondta, a vírus náthát, torokfájást, köhögést, tüsszögést, orrfolyást és főleg gyerekek esetében enyhe hőemelkedést okoz. Egyes esetekben nagyon makacs tud lenni a betegség, akár egy hétnél is tovább tarthat a gyógyulás. 

 

Másfél hétig érezhette győztesnek magát Karácsony Gergely – itt az újabb fordulat!

Továbbra sem biztos, ki lesz Budapest következő főpolgármestere, miután a Kúria elrendelte a főpolgármester-választáson leadott összes érvényes szavazat átvizsgálását. Vitézy Dávid egyetért a döntéssel, Karácsony Gergely azonban több elvárást is megfogalmazott a folyamattal szemben. A szavazatokat július 9. és 11. között számolják újra. 

 

Gulyás Gergely a Kormányinfón: háborúellenes akciótervet hirdet a kormány

„Háború ellenes akciótervről döntöttünk” – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Kormányinfón. Az akcióterv részeként a kormány, elsőként a háborús propagandával szeretne szembe szállni, ezért kötelezni fogják a pártokat és a médiumokat arra, hogy a forrásaikat tegyék átláthatóvá.

 

Megérkezett a pokol Magyarországra

Ahogy a meteorológusok jelezték, megérkezett a rekkenő hőség Magyarországra. A hőmérséklet a jövő hét végéig nagyon magas marad: a déli órákra a napon elérheti majd  és meghaladta a negyven fokot is. Nem csoda, hogy aki csak tudott, már ma víz mellé menekült vagy megpróbált hűvös helyre húzódni és úgy megúszni a legmelegebb órákat.