videó

3 perces

Berendelte a HungaroControl vezetőjét a nemzetgazdasági miniszter a sorozatos járatkésések miatt

A minisztérium Orbán Viktor reggeli rádióinterjúját követően cselekedett, a miniszterelnök tűrhetetlennek nevezte a késéseket. A kormányfő úgy látja, meg fog változni a helyzet, miután a magyar állam ténylegesen átveszi a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér üzemeltetését.

kapcsolódó videók

 

Új Covid-variáns jelent meg Magyarországon, már neve is van!

Magyarországon is megjelent az új Covid-variáns, a FLiRT. Rusvai Miklós híradónknak elmondta, a vírus náthát, torokfájást, köhögést, tüsszögést, orrfolyást és főleg gyerekek esetében enyhe hőemelkedést okoz. Egyes esetekben nagyon makacs tud lenni a betegség, akár egy hétnél is tovább tarthat a gyógyulás. 

 

Másfél hétig érezhette győztesnek magát Karácsony Gergely – itt az újabb fordulat!

Továbbra sem biztos, ki lesz Budapest következő főpolgármestere, miután a Kúria elrendelte a főpolgármester-választáson leadott összes érvényes szavazat átvizsgálását. Vitézy Dávid egyetért a döntéssel, Karácsony Gergely azonban több elvárást is megfogalmazott a folyamattal szemben. A szavazatokat július 9. és 11. között számolják újra. 

 

Gulyás Gergely a Kormányinfón: háborúellenes akciótervet hirdet a kormány

„Háború ellenes akciótervről döntöttünk” – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Kormányinfón. Az akcióterv részeként a kormány, elsőként a háborús propagandával szeretne szembe szállni, ezért kötelezni fogják a pártokat és a médiumokat arra, hogy a forrásaikat tegyék átláthatóvá.

 

Megérkezett a pokol Magyarországra

Ahogy a meteorológusok jelezték, megérkezett a rekkenő hőség Magyarországra. A hőmérséklet a jövő hét végéig nagyon magas marad: a déli órákra a napon elérheti majd  és meghaladta a negyven fokot is. Nem csoda, hogy aki csak tudott, már ma víz mellé menekült vagy megpróbált hűvös helyre húzódni és úgy megúszni a legmelegebb órákat.